3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Unakıtan'a mısır atan memurlara gözaltı

Bursa'da dün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın önüne mısır döküp protesto gösterisinde bulunan Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve şube başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi, ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. 

Buttim'deki toplantı salonuna girişinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın önüne mısır döküp, protesto amaçlı pankart açan memurlar, '2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet' soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıldı. Acemler'deki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gelen Kamu-Sen İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve şube başkanlarına avukatı da eşlik etti. 

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Bakanı kamu çalışanları adına mısır atarak protesto ettik. Mısır bu manada Sayın Kemal Unakıtan ile birlikte anılır oldu. Biz bu protestomuzu 5 yıla yakın süredir kamu çalışanlarının ekonomik sosyal ve demokratik haklarını bu iktidarın vermemesinden dolayı gerçekleştirdik. Yaptığımız eylem ve protesto hakaret içermedi, fiziki saldırı yoktu. Buna rağmen Cumhuriyet Savcılığı'nın emri üzerine emniyetin çağrısıyla ifade vermeye geldik. Avukatla içeri gireceğiz. Demokratik haklarımızı kullandık. Bu eylemin akabinde sayın bakan salonda yaptığı konuşmada 'kervan yürür' anlamında bir cümle kullandı. Toplumda bunun ne manaya geldiğini herkes biliyor. Bu cümleyi bu üslup noktasında biz kullanmayacağız. Biz devlet memurlarıyız, devlet terbiyesi görmüş insanlarız. Bakandan da devlet umuru göstermesini isterdik. Ancak kervanın nasıl yürüdüğünü, kimlerin ne noktaya düştüğünü Türk Milleti yakın dönemde görecek. Biz haklarımız noktasında Ak Parti iktidarını yasal zeminlerde protesto etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Memurların ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağı ve soruşturma evrakının ikmalen (polis tarafından) savcılığa gönderileceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 14:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?