2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Unakıtan’ı mısırla protestoya sürgün

BURSA’ya gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı, önüne mısır dökerek protesto eden Türkiye Kamu Sen’e üye 3 memur, çalıştıkları kurumlardan 3'er ay geçici görevle Kars, Ardahan ve Adıyaman’ın Kahta ilçesine tayin edildi. Üyelerinin gerekçe gösterilmeden sürgün edildiğini öne süren Türkiye Kamu Sen Bursa İl Temsilciliği, “Bize şifai olarak, Maliye Bakanı’na yapılan protesto yüzünden tayin edildikleri söylendi. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız'' dedi. 

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçen 25 Mart günü, AKP İl Teşkilatı’nca düzenlenen 16’ncı İl Danışma Merkezi Toplantısına katılmak üzere geldiği Bursa’da protesto ile karşılaştı. BUTTİM önünde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı bekleyen Türkiye Kamu Sen üyeleri, Unakıtan’ın önüne mısır dökerek, “Sayın Bakan sizi protesto ediyoruz'' diye bağırdı. Kısa süre gerginliğin yaşandığı olaydan sonra toplantıya giren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yaptığı konuşmada, “Buraya gelişimde bazıları mısır attı. Ben onlara buradan diyorum ki, mısırları alın Ulucami önündeki kuşlara atın. Daha iyi. Yazık günah değil mi? Bizim milletimizin hasletidir. Ekmek, buğday yere atılmaz. Mısır atıp da bana diyorlar ki, ‘Sayın bakan sizi protesto ediyoruz.’ Et be kardeşim et. Ama o mısırları yere atma. Neyse kervan yürür'' dedi.

‘GEREKÇESİZ SÜRGÜN’
Protestoyu gerçekleştiren sendika yöneticilerinden TEDAŞ Osmangazi İşletme Müdürü Arif Akşam Kars’a, TEDAŞ Osmangazi Abone Şefi Asım Yalçınkaya Ardahan’a, TEKEL İşletme Müdürü Hasan Selçuk Oral ise Adıyaman'ın Kahta ilçesine 3'er ay geçici görevle tayin edildi. Oral, Adıyaman Kahta’ya giderek görevine başlarken, ilişiklerini kesen Arif Akşam ile Asım Yalçınkaya’nın yarın Bursa’dan ayrılacağı belirtildi. 

Sendika Başkanı Selçuk Türkoğlu, 3'er ay geçici görevle sürgün edilen üyelerinin tayinleri için gerekçe belirtilmediğini kaydederek, “Sürgünler bizi yıldıramaz. Bu haksızlığın önüne geçilmesi için Bursa’daki tüm parti il başkanlarını ve sendikacıları göreve davet ettim'' dedi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 16:17:49
Güncelleme :1 Mayıs 2007 Salı 18:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?