3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

UNESCO Bursa'ya hayran kaldı

Bursa’nın zengin kültürel dokusunu yerinde inceleyen ve Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgi alan UNESCO Kültür Mirası Komitesi Uzmanı Junaid Sorosh-Wali, Bursa’nın tarih kokan atmosferine hayran oldu.

İstanbul’da gelecek yıl yapılacak olan “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” çalışmalarını yerinde incelemek üzere Türkiye’ye gelen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Kültür Mirası Komitesi Uzmanı ve Türkiye Raportörü A. Junaid Sorosh-Wali, Osmanlı’nın başkenti Bursa’yı da gezdi.

UNESCO’da ‘kent’ olarak tescil başvurusu bulunan Bursa’ya, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan ile birlikte gelen Sorosh-Wali, Kozahan ve Saltanatkapı gibi tarihi mekanları gezdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’ın da refakat ettiği ziyarette, Sorosh-Wali ile Özcan, Bursa’nın köklü tarihini ayağa kaldıracak yeni projeler ve hedefler hakkında bilgi sahibi oldu.

Bursa’da gerçekleştirilen restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmalarından çok etkilendiğini belirten Sorosh-Wali, Unesco’da bulunan başvuru dosyasını takip ederek daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?