7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üniversite hastanesinde yangın

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yangın kontrol altına alınırken, hastaların bir kısmı binalardan tahliye edildi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çıkan yangın korku dolu saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Dumanlar binayı sarınca hastalar ve yakınları zor anlar yaşadı, onlarca hasta tahliye edilmek zorunda kaldı. 

 Alınan bilgiye göre, Tıp Fakültesi'nin bodrum kattaki yemekhanesinde saat 09.30 sıralarında trafoda başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Dumanlar binayı sardı. Alevlere ilk önce üniversite ardından büyükşehir belediyesine bağlı 10'u aşkın itfaiye ekibi müdahale etti.

Duman binanın içini kaplayınca çok sayıda hasta, yakını ve personel zor anlar yaşadılar. Yüz civarında hasta ve çok sayıda personel bina dışına tahliye edilirken itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. 112 komuta kontrol merkezi de yoğun bakım ve ağır hastaların nakil ihtimaline karşı çok sayıda ambulansını bölgeye gönderdi.

 İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının yemekhanede trafodan kaynaklandığını belirtirken, kısa sürede kontrol altına aldıklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2012 Salı 10:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?