3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Üniversitelilerin hayatı film olacak

NURİ ALÇO, ÜNİVERSİTELİLERİN HAYATINI BEYAZ PERDEYE TAŞIYACAK

Türk sinemasının emektar oyuncusu Nuri Alço, Anadolu'dan büyük şehirlere gelen üniversite öğrencilerinin yaşadığı sıkıntıları ele alacağı bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin açılış gecesine katılan Türk sinemasının emektar oyuncusu Nuri Alço, tasarladığı proje ile uyuşturucu batağı ve üniversite gençliğinin hayatlarını ele alacak.

Projenin senaryosunu yazdığını ifade eden Alço, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı destekleriyle bu projeyi gerçekleştirmek istiyorum. Neredeyse her evde okuyan üniversite öğrencisi var. Projemde Anadolu'dan büyük şehirlere giden öğrencilerin çektikleri sıkıntıları, yaşadıkları tehlikeleri ve aradaki uçurumu ortaya koymak istiyorum. Bu sponsora bağlı. Umarım bir işadamı ya da bir kuruluş destek verir de böyle sosyal içerikli bir projeyi hayata geçiririm. Hep Türk filmlerinin kötü karakterini canlandırdım. Bu sefer mesajlar vererek kendim bir projeyi ortaya koymak istiyorum. İnternet ve cep telefonu çıktıktan sonra gençler ailelerini kandırabiliyor. Ben bunları işleyeceğim projemde. Umarım bir gönüllü çıkar da bu işe öncülük yapar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 11:03:05
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 12:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?