6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Üniversitelilerin ulaşım çilesi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ULAŞIM ÇİLESİ

Görükle'den Uludağ Üniversitesi'ne gitmek isteyen öğrenciler ulaşım çilesi yaşıyor. Yarım saatte bir geçen otobüse binebilmek için bir birleriye yarışan öğrenciler belediyeden ek otobüs seferi koymasını istiyor.

Görükle'de her sabah aynı manzaralar yaşanıyor. Uludağ Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin çoğunun Görükle'de ikamet etmesinden dolayı sabah saatlerinde otobüslerde yoğunluk yaşanıyor. Sabah saatlerinde okula minibüs yerine otobüsle gitmeyi tercih eden öğrenciler büyük sıkıntı çekiyor. Otobüste balık istifi halinde yolculuk eden öğrenciler, her sabah aynı çileyi çekmekten bıktıklarını söylüyor. Öğrenciler, Görükle'ye bir an evvel ek otobüs seferleri konulmasını istiyor.

Otobüslerin hınca hınç dolu olmasından öğrenciler kadar Görükle halkı da rahatsız. Sabah saatlerinde ağzına kadar dolan otobüse binemeyen vatandaşlar işlerine geç kalmaktan dertli. Görükle'nin sabah saatlerinde yoğun insan trafiği yaşanan bir bölge olduğuna dikkat çeken yöre halkı, ''Belediyenin hiç olmazsa sabah saatlerinde otobüs sayısını çoğaltması lazım. Yarım saatte bir gelen otobüslerde haddinden fazla yoğunluk oluyor. Birçok insan hınca hınç dolu olan otobüslere binemiyor. Otobüs seferlerinin en azından 15 dakikada bir olması lazım'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 11:04:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?