3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uras'tan Ergenekon yorumu

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı İstanbul bağımsız milletvekili Ufuk Uras, Türkiye'de demokrasiyi tahsis edebilmek için Ergenekon ile Susurluk arasındaki bağlantının çok iyi ortaya çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Kazdıkça ortaya çıkan cephanelerin, silahların Cumhuriyet değerleriyle bir ilgisi olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Ufuk Uras, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) önderliğinde düzenlenen Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşileri'ne katıldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Uras, Ergenekon soruşturması kapsamında gelinen noktayı çok olumlu değerlendirdiğini ifade ederek, "Çünkü Türkiye'de Susurluk ile Ergenekon arasındaki bağlantı ortaya çıkarılarak bu ülkede demokrasiyi tahsis edeceğiz. Ben kazdıkça ortaya çıkan cephanelerin, silahların Cumhuriyet değerleriyle bir ilgisi olduğu kanaatinde değilim. Derin devleti ortaya çıkaracak her adım kamuoyunun bir talebidir. Biz siyasi cinayetlerin son bulmasını istiyorsak bu Susurluk-Ergenekon bağlantısını iyi kurmamız gerekir. Umarım sonuna kadar gidilir. İtalya, İspanya ve Yunanistan'ın yaptığı gibi umarım biz de bu derin devlet organizasyonunu bu ülkeden defederiz. Ergenekon da dahil olmak üzere bütün derin devlet meselesinin sonuna kadar üstüne giderek bunun asla egemenler arası bir pazarlık konusu olmasına izin vermemeliyiz. Biz bu ülkede gerçekleri öğrenmek istiyoruz. Biz bu ülkede bütün çete örgütlenmelerinin tasfiye edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE İSRAİL'E YETERLİ TEPKİYİ GÖSTEREMEDİ"

İsrail'in Filistin'e olan saldırısının ise utanç verici olduğunu belirten Uras, Türkiye'nin bu konuda Venezuela'nın gösterdiği duyarlılığın onda birini bile göstermediğinden yakınarak sözlerine şöyle devam etti:

"İsrail'in saldırı öncesi Türkiye ve Mısır'ı ziyaret etmesi çok anlamlı. Eğer Tayyip Erdoğan İsrail saldırılarına tepki duyuyorsa bir an önce ikili arlaşmaları sorgulamalı. Bir an önce temsilciliklerimizi oradan çekmeliyiz. İsrail pilotlarının Konya Ovası'nda yaptığı çalışmalara bir an önce son vermeliyiz. Diğer yapılanlar kamuoyunun gazını almaya yönelik yapılan işlerdir. Bu konuda somut adım atılması gerekiyor. Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyesi olduğunu unutmamalıyız. Türkiye'nin bu konuda bir tutum takınmamasının İsrail'e cesaret verdiği, İsrail'in bu cesaretle Filistinli kardeşlerimize saldırdığı çok açık. Ortada sadece laf var. İsrail'i caydırmaya yönelik tek bir icraat olmadığını görüyoruz. Bu da ülkemiz insanlarını rencide ediyor. İsrail saldırıları karşısında Venezuela'nın gösterdiği duyarlılığın onda birinin gösterilmediğini görüyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan bunu laf bezirganlığı ile geçiştiriyor. En güzel, en şık lafları söyleyebilirsiniz ama orada Filistinli çocuklar hala ölüyor. Artık laf değil, icraat zamanı. Hükümet gerek aydınların, gerek toplumun sesine, sözüne kulak vermeli."

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin, Uludağ Üniversitesi ve Nilüfer Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirdiği Aydınlarla Yüz yüze Söyleşileri'nin ilk gününde, Uras ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Ercan Karakaş, "Yerel seçimlere doğru Türkiye'de siyaset" konusunda görüşlerini bildirdi. Eski TBMM Susurluk Komisyonu Üyesi ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ise mazeret bildirerek toplantıya katılamadı.

Her hafta gündüzleri Rektörlük A Salonu, akşamları ise Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Sahnesi'nde aydınları halkla buluşturacak olan söyleşiler, 18 Şubat'ta sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 13:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?