4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üretim kaybına son veren yazılım

Bursa'da faaliyet gösteren bir yazılım firmasının ürettiği TrexDCAS adlı program, şirketlerin üretim süreciyle ilgili anlık bilgiler sunarak idarecilere büyük kolaylık sağlıyor.

Yazılımın üretim sürecinde makineleri ve personeli izleyerek oluşturduğu veriler, verim kaybını sıfıra düşürüyor.


Dünyayı saran ekonomik kriz sebebiyle her geçen gün daha da zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan şirketler için, üretimde verim kaybının önlenmesi büyük önem taşıyor. Bursa'da faaliyet gösteren Trex adlı yazılım firması, 3 yıl önce şirketlerin bu ihtiyacından yola çıkarak geliştirdiği projeyi TÜBİTAK'a sundu. Kurumun projeyi onaylamasının ardından, 6 mühendis 3 yıl süren yoğun çalışmanın sonunda TrexDCAS adlı yazılımı üretti.


Trex Yazılım Satış ve Pazarlama Sorumlusu Volkan Bilmiş, TÜBİTAK tescilli programın şirketlere büyük avantajlar sağlayacağını söyledi. Projenin amacının herhangi bir sektörde üretim yapan bir şirketin verimliliğini artırmak olduğunu belirten Bilmiş, yazılım hakkında şunları anlattı: "Programı, şirketlerin verimliliğini artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla ürettik. İşletmelerin üretim hattındaki duruşları, verimlilik kaybına neden olan arızalar, personelin çalışma durumlarına ilişkin bilgileri program anlık olarak yönetime sunuyor.

Böylece işletmenin ne kadar verimli olduğu, hangi kapasite ile çalıştığı ve işçilik maliyetleri hakkında şirketler bilgi sahibi oluyor. Günümüzün çetin rekabet şartlarında işletmelerin verimlilik kayıplarını görmelerini sağlıyoruz."


Tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen yazılıma şirketlerin isteğine göre özellikler de eklenebiliyor. Her sektör için özel çözümler ürettiklerini söyleyen Bilmiş, "TÜBİTAK tarafından onaylanan yazılım, sektör-bağımsız özelliğe sahip. Yüzde 100 parametrik. Firmaların taleplerine göre yeni özellikler eklenebiliyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 12:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?