6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uruguay'dan 700 angus geldi

FAKİRLERİN ET UMUDU ANGUS'LAR BURSA'DA

Et fiyatlarını ucuzlatmak için Et ve Balık Kurumu tarafından ihalesi yapılan Angus cinsi sığırlardan bin 700'ü Bursa'ya getirildi. Uruguay'dan ithal edilen sığırların fiyatları düşürmesi ve vatandaşların Ramazan ayında et yiyebilmesi hedefleniyor. Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız ise bu uygulamanın çözüm olmadığını ileri sürerek, ''İthal edilen bu hayvanlar piyasada serum olacak. Piyasada kendini kısa süre hissettirecek'' dedi.

Kasaplar Federasyonu'na günlük 20 ton et verildiğinin altını çizen Yıldız, "Bu rakam, il başına 250 kilogram. Bu sınırlama yanlış bir uygulama. Konfederasyona bağlı olan kasap, prosedürün çok ağır olmasından dolayı kendi başına da et alamıyor. Bir kasap kendi başına et almaya kalksa 3 gün uğraşmak zorunda kalıyor'' dedi.

Yıdız, vatandaşların ithal etten kaçındığına işaret ederek, insanların daha çok kendi ülkesinin hayvanlarını tercih ettiğini ileri sürdü. Sık sık gündeme gelen GDO konusunda vatandaşın ürktüğünü kaydeden Yıldız, "Bu hayvanlar sağlık ekipleri ve veteriner tarafından kontrol edildikten sonra ülkeye alınıyor" diye konuştu.

Yıldız, et fiyatlarının düşürülmesi için yapılan bu uygulamanın uzun süreli fayda getireceğine inanmadıklarını vurgulayarak, ''Bu uyguluma çözüm değil, serumdur. Yani kısa süreli bir iyilik getirir. Daha uzun vadeli çözümler üzerine düşünülmeli, çalışmalar ona göre yapılmalıdır. Bize göre 1 milyon sığır ithal edilerek köylüye dağıtılmalıydı. Köylü tarafından üretimi yapılacak sığırlarla piyasadaki et fiyatlarını düşürmek ve dengede tutmak, daha sağlıklı ve uzun süreli olurdu'' dedi.

20 günlük uzun yolculuğun ardından cumartesi günü Kocaeli Derince Limanı'na demirleyen gemiyle Türkiye'ye ulaşan Angus'lar; Bursa, İstanbul, Ankara ve Eskişehir'e gönderiliyor. Uruguay'dan ithal edilen 12 bin 500 Angus'u taşıyan gemiden Bursa'ya toplam 3 bin sığır getirilmesi bekleniyor.

FAKİRLERİN ET UMUDU ANGUS'LAR BURSA'DA
FAKİRLERİN ET UMUDU ANGUS'LAR BURSA'DA
FAKİRLERİN ET UMUDU ANGUS'LAR BURSA'DA
FAKİRLERİN ET UMUDU ANGUS'LAR BURSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 15:37:01
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 23:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?