3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ustalara taş çıkardılar

Bursa'da, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşan tiyatro grubunun Kanser Haftası dolayısıyla sahnelediği, "Acil Servis" konulu tiyatro oyunu büyük gördü.

Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu çok sayıda vatandaş izlerken, birbirinden komik karakterler seyircileri kahkahaya boğdu. Programın sunucusu Mehmet Emin Şekerci, "1-7 Nisan arası Kanser Haftası olarak kutlanıyor. Bu hastalığı bugün hiç konuşmuyoruz. Hastalığın ilacının sevgi, moral olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu oyunu hazırlayan arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum.

Çünkü günün stresini, yorgunluklarını bir kenara bırakarak bu oyuna çalıştılar. Geçen sene Vali Yardımcımız Celalettin Yüksel de bize tebessümüyle, desteğiyle cesaret verdi. Bizim için adeta yeni bir çığır açtı. Ben de ona, 'Sizin bu desteğinizden aldığımız güçle daha farklı programlar yapacağız' dedim ve nitekim de öyle oldu. Acil servise Allah kimseyi düşürmesin ama onların da eksikliğini bizlere göstermesin. Acil servise düşenlerimiz çok vardır. Herkes mutlaka bir kere gitmiştir. Orada bir koşuşturma, bir telaş, ciddiyet, kesin kararlar, kesin sözler vardır. Ama şimdi bu işin başka perdesini seyredeceğiz.

Acil serviste biraz aynaya bakacağız. Biz ne durumlara düşüyoruz, doktorlarımız ne durumlara düşüyor, onlar kendilerini nasıl ifade etmeye çalışıyorlar, biz hasta olarak gülerken ağlamanın, ağlarken de gülmenin ne demek olduğunu bu perdede göreceğiz" dedi.

Oyunda, sarhoş bir sürücünün hastanede yaşadıkları sahnelenirken, Mustafa Sandal'ın 'Araba' şarkısına karşı söylenen sözler vatandaşları gülmekten kırdı geçirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?