2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

UÜ öğrencilerine muhasebe semineri

Bursa SMMMO Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) uzmanları, Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu öğrencilerine, muhasebe mesleğinin 3568 sayılı kanunla kurumsallaştırılmasını anlattı. 

Konferansa konuşmacı olarak Bursa SMMMO Başkanı Ebubekir Şimşek, Tesmer Bursa Şubesi Sekreteri Mecit Tuğcu, Üye Cüneyt Bütün, Oda Staj Sicil Görevlisi Cevdet Çalışkan, SMMM Mustafa Süngü ve SMMM Sevdiye Özkan katıldı. 

Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı BSMMMO Başkanı Ebubekir Şimşek'in konuşmasıyla başladı. Şimşek, önümüzdeki süreçte muhasebe mesleğinin çok değerleneceğini vurgulayarak, "Önce mesleğinizi sevmelisiniz. Bu meslek ancak sevilerek yapılabilir. Geleceği parlak olan ve çok sabır isteyen bir meslek. Aynı zamanda hızla uzmanlaşmaya doğru gidiyor. AB sürecinde denetleme şirketlerinin etkinleşeceğini düşünürsek muhasebe mesleğini icra edecek genç meslektaşların birlikte hareket etmelerini tavsiye ediyorum. Bu mesleğin uluslararası bir boyut da kazanacağını düşünürsek yabancı dil bilmenin önemi bir kat daha artıyor. Yabancı dil bilmek bu mesleğin olmazsa olmazı olacak. Bu bağlamda mesleğimiz çok değişken bir yapıda. Bu değişkenliğe ayak uyduranlar daha çok başarılı olacaklardır" dedi. 

Diğer konuşmacılar, yüksek okulu bitiren öğrencilerin stajla başlayıp mesleği yapma aşamasına kadar olan evreleri anlatarak katılımcıları bilgilendirdiler.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 20:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?