4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

UÜ'de Mevlid Sempozyumu

Bursa'da Kutlu Doğum Haftası bu yıl çeşitli faaliyetlerle kutlanacak.

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, "Diyanet İşleri Başkanımız Ali Bardakoğlu'nun katılacağı Mevlid Sempozyumu'nu Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte düzenliyoruz.

Bu programın bütçesi Diyanet Vakfı tarafından karşılanacak. Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber Efendimizi daha iyi tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu yıl mevlid-i şerif müellifi Süleyman Çelebi'yi de anmayı uygun gördük. Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın doğumunun 1438'inci yılını kutlayacağız. 14 - 20 Nisan tarihleri arasında Bursa İl Müftülüğü olarak arkadaşlarımızla birlikte çeşitli programlar düzenleyeceğiz. Bunlara bütün halkımızı davetlidir. Arnavutluk, Bosna - Hersek gibi ülkelerden bilim adamları da gelecek. Onlara da şehrimizi tanıtma, şehrimizde yaşamış olan büyük insanları tanıtma fırsatını yakalamış olacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Tarihi camilerin imamları camiyi anlatacak kadar yabancı dile vakıf mı?' sorusunu da cevaplayan Gündüz, "Tabii ülkemizde yabancı dil yönünden zaaflar var. Bunu inkar etmemek lazım. Ancak biz Bursa Müftülüğü olarak hocalarımızı 2 ay kadar İngilizce kursuna tabi tuttuk. Aralarında yaşı ilerlemiş olanlar da vardı. Onların ne kadar öğrenebilcekleri ortadaydı. Ama elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu tarz tarihi camilerde görev yapacak imamlarda bazı şartların aranması lazım. Bu düşüncedeyiz. Bunun öneminin de farkındayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?