4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Uyanık marketçi dolandırıcıları yakalattı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir market görevlisi, piyasaya sahte dolar ve Türk parası süren 4 kişinin yakalanmasını sağladı.

İddiaya göre; Suat B., Bahadır A., Ramazan K. ve Gamze P. isimli şahıslar, İstanbul'dan 34 LFA 73 plakalı özel otomobille İnegöl istikametine doğru gelirken yol boyunca alışveriş yaparak ellerindeki sahte paraları piyasaya sürdü. Kalburt mevkiindeki bir petrol istasyonunda duran şahıslardan Suat B. ile Gamze P., buradaki markete girerek alışveriş yaptı. 75 TL'lik alışveriş yapan şahıslar, market görevlisi Ersin Coşar'a 100 dolar verdi. Doların sahte olduğunu anlayan market görevlisi, şahısların şüphelenmemesi için para üstünü verdikten sonra, istasyondan ayrılan otomobilin plakasını alarak durumu emniyete bildirdi.

Bursa-Ankara yolu üzerinde söz konusu otomobili durduran ekipler, şahısların üzerinde ve otomobilde yaptıkları aramada, sahte 5 bin 143 dolar ile 550 TL ele geçirdi. Şahıslar, emniyetteki ilk sorgularının ardından, olay yerinin jandarma bölgesi olması sebebiyle İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Market görevlisi Ersin Coşar, şahısların 75 TL'lik alışveriş yaptıktan sonra ne kadar para ödeyeceklerini bile sormadan 100 dolar verdiklerini bildirerek, "Parayı ışığa tuttum ve sahte olduğunu anladım. Ancak şahısların yakalanabilmesi için sahte olduğunu anladığımı fark ettirmeden para üstünü verdim. İstasyondan ayrılan aracın plakasını alıp durumu emniyet ekiplerine bildirdim" dedi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 78.51.159.xxx Tarih : 18.03.2009 23:35:21

HELAL OLSUN SANA MARKETCI  AMA DIKKATLI OL BU PISLIKLER BIR GÜN BASINA BELA ILURLAR ONLAR HAKKINDA SIKAYETCI OL  HERHANGI BIR DURUM BASINA GELDIGINDE  SORUNLU ONLARI TUT