2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Uygun fiyata kaliteli hizmet

Türkiye'de göz kusurlarını ortadan kaldırmada yaygınlaşan lazerle çizme yöntemi, kaliteli hizmetin uygun fiyatla verilmesi sayesinde yabancı hastaları da ülkemize çekiyor.

Bursa'da Doruk Tıp Merkezi ve Acıbadem Hastanesi'nde çok sayıda Alman, Avustralya ve Kanada uyruklu yabancı hasta laser ile göz kusurlarını düzelttiriyor.

Doruk Tıp Merkezi Göz Uzmanı Dr. Murat Gül, excimer laser teknolojisi olarak bilinen sistemin gelişen teknoloji ile vatandaşlar tarafından daha fazla tercih edilmeye başlandığına dikkat çekerek, "Artık Türkiye'de da göz kusuru bulunanlar bu teknoloji hakkında detaylı bilgiye sahip oluyorlar. Biz vatandaşlara şunu tavsiye ediyoruz. Birincisi bu işi yapan hekimin kalitesidir, ikincisi kullanılan teknolojinin performansıdır. Bu iki unsur bir arada olduğunda hasta memnuniyeti yüksek oluyor, bu da Türkiye dışından bile hastaların bizim ülkemizi tercih etmelerini sağlıyor. Bursa'da bu işi biz hem yüksek teknoloji cihazlarla yapıyoruz hem de 4 bin operasyon ile tecrübemiz çok yüksek seviyeye ulaştı. Geçen dönemde 198 yabancı uyruklu hastaya Bursa'da laser uygulaması yaptık. Bu önemli bir rakamdır. Vatandaşlarımız çok önemli bir organ olan göz için uygulayacakları bu operasyonda uygulamanın fiyatı ve taksit sayısından çok, kullanılan cihaz ile uygulamayı yapan hekimin kalitesine dikkat etsinler. Bu unsurları iyi araştıran, yabancılar bizi tercih ediyorlar. Hastalarımız, belirli göz kusurları içerisindekilere uygulanan laser teknolojisini risklerin daha fazla olduğu gruplara, 10-12 taksitle hemen uygulayan esnaf zihniyetli doktorlara da dikkat etmeleri gerekir. Biz uygulamalarımızda bıçağı bir hasta için kullanırken, ucuz operasyonlarda bir bıçak defalarca kullanılıyor. Ucuz olan bir hizmet sağlık için birçok riski beraberinde getirdiği unutulmamalıdır" diye konuştu.

Bu arada Alman vatandaşı 2 çocuk babası Jürgen Gleiss de Bursa'ya gelerek, Acıbadem'de -3.0 miyop ve 0.75 astgimat olan göz kusurlarını laser teknolojisi ile Dr. Murat Moray'a düzelttirdi. Alman hasta, ameliyat için Türkiye'yi seçmesinin sebebini şöyle açıkladı:
"Ameliyatı nerede olmam gerektiği ile ilgili uzun araştırmalar yaptım. Bu araştırmalar sonucunda; Türkiye'de excimer laser ile ilgili tecrübe ve becerinin daha iyi, fiyatların da yurtdışına göre çok daha uygun olduğunu duydum. Excimer laser ameliyatı olan arkadaşlarım ve dışarıdan duyduğum övgüler üzerine de Acıbadem Bursa Hastane'sini tercih ettim. Hastaneden içeri girdiğim ilk an itibariyle ne kadar doğru bir karar verdiğimi gördüm. Türklerin ilgi ve alakası olağanüstüydü. Acıbadem'de kendimi inanılmaz bir konfor ve sıcaklığın içinde buldum. Kendimi evimde hissettim."

Alman hasta Jürgen Gleiss, ameliyat sonrası mutlu olduğunu ifade ederek, "Kendimi bildim bileli gözlük kullanıyor; her şeyi çerçevemin arkasından görüyordum. Ameliyatla gözlüklerimden kurtularak rahat spor yapabileceğimi, gözlük camlarımın buğulanmayacağını hayal ediyordum. Şimdi ise bu sıkıntılarımın tamamından kurtuldum; çok rahat ve mutluyum" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Acıbadem Göz Uzmanı Dr. Murat Moray, hastanın çok başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve ameliyattan hemen sonra gündelik hayatına döndüğünü belirtti. Dr. Moray, excimer laser ile ameliyat olacak hastaların detaylı bir ön muayeneden geçmeleri gerektiğini vurguluyor. Op. Dr. Moray, gözün ameliyat için uygunluğu belirlenmeden hasta ameliyata alınırsa; ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini de ifade etti.

Excimer laser, kırma kusurlarını düzeltmek için yapılan LASİK; LASEK ve PRK tedavilerinde kullanılır. Soğuk bir ışık olması, dolayısıyla çevre dokulara zarar vermemesi excimer laseri kornea cerrahisi için ideal kılar. Bu laser kornea hücreleri arasındaki moleküler bağları kopararak korneaya şekil verir. Tedavi sırasında laser ışığının yönü, odak noktası, yoğunluğu ve salınımı doktor, teknik ekip ve bilgisayar tarafından çok hassas bir şekilde kontrol edilerek gerçekleştirilir.
iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 13:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?