6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Uzi operasyonunda 48 yıl hapis istemi

KAÇAK UZİ OPERASYONUNDA 48 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Bursa'da gerçekleştirilen kaçak Uzi operasyonunda tutuklanan aralarında emekli bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında toplam 48 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Geçtiğimiz günlerde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 kişinin Bulgaristan'dan getirdiği kaçak Uzi'yi satmaya kalkıştığı istihbaratı üzerine alarma geçti. Yapılan çalışmanın ardından, silahı satın aldığı iddia edilen kişinin emekli bir yüzbaşı olduğu ortaya çıktı.

Bulgaristan'dan getirilen silahı sattığı iddia edilen Sezgin Ş., Sabahattin B. ile bu suikast silahını satın aldığı öne sürülen emekli yüzbaşı C.Ö. evlerine yapılan baskınlarla yakalandı. "Vahim (suikast) silah bulundurmak" suçundan adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emekli Yüzbaşı C.Ö.'nün, ifadesinde, otomobil alım satımı meselesi yüzünden şüphelilerden Sezgin Ş.'den 10 bin TL alacağını bir türlü tahsil edemediğini belirterek, "Şüpheli Sezgin Ş. bana poşet içinde bir silah getirdi. Müşterisinin hazır olduğunu, 10 bin liraya satacağını ve parayı da hemen bana verip borcunu kapatacağını söyledi. Ben de bu silahı emanet olarak aldım. Silahın Uzi olduğunu bile bilmiyordum" diye savundu.

Olayın ardından emekli yüzbaşının silahı ne amaçla almış olabileceğini araştıran polis, soruşturmasını derinleştirdi. Emekli yüzbaşının telesiyejlerini işlettiği Uludağ'daki otel ile ortağı olduğu güvenlik şirketinde aramalar yapıldı. Ele geçirilen belge ve dokümanlar tek tek incelendi.Tüm delilleri değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla alakalı soruşturması tamamlandı. Savcılık, biri gıyabi toplam 3 kişi hakkında 3136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'nun 13/2. maddesine muhalefet suçundan 12'şer

yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Şüpheliler, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

KAÇAK UZİ OPERASYONUNDA 48 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
KAÇAK UZİ OPERASYONUNDA 48 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 09:50:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 19:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?