3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uzlaşma sağlanamadı

Bir süredir işçileri grevde bulunan Asil Çelik fabrikası ile Birleşik Metal-İş Sendikası yetkilileri bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı toplantıda uzlaşma sağlanamadı.

Bursa Valiliği'nde Bakan Çelik'in devreye girmesiyle bir araya gelen fabrika yetkilileri ve Birleşik Metal-İş Sendikası yetkilileri, yaklaşık iki saat toplantı yaptı. Çıkışta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Asil Çelik çalışanları ile sendika ve işveren temsilcileri açısından bir süredir sıkıntı var. Bu ihtilaf, grev ile neticelendi. Biz de Sayın Valimiz ile tarafları bir araya getirdik. İşveren kesimi tekrar teklif hazırlayıp sendika ile bir araya gelecek. Yaşadığımız süreç, bazı
sektörler açısından çok önem arz ediyor. Bu grev, hem çalışanları hem de sendikayı olumsuz etkiliyor" dedi.

Görüşmelerde uzlaşmanın sağlanamadığını dile getiren Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş ise, "Bakanımız ve Valimize bu süreçte bize verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hepsi kendi mecrasında yürümesi gereken süreç. Her ne kadar bu toplantı mutabakat ile sonuçlanmamış olsa da sonunda uzlaşacağımız umudunu taşıyoruz. Asil Çelik işçisi sıfır zammı hak etmiyor. Geçmiş dönemde çalışanlar fedakarlık gösterdi. İşverenin bu konuda direnci var, umarım bu direnci kırılır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?