3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Üzmez davası kararına itiraz

Bursa Barosu, Hüseyin Üzmez davasının küçük mağdurunun haklarının korunması için yaptığı tüm başvuruları reddeden Çocuk Mahkemesi'nin kararına itiraz etti.

Bursa Barosu, 4 ay önce, yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen 14 yaşındaki B.Ç.'nin menfaatlerinin korunarak gerekli tedbirlerin alınması için Çocuk Mahkemesi'ne başvurdu. Davada; adil yargılama ilkesi, hukukun üstünlüğü ve küçüğün yüksek menfaatini koruma amaçlarından uzaklaşıldığı ileri sürülerek dava sürecinin basının tiraj, televizyonların reyting, siyasi partilerin propaganda, sanığın ise kişisel şovuna dönüştüğü iddia edildi.

Dilekçede, B.Ç.'nin annesi L.Ç. ve babası B.Ç.'nin velayetlerinin ağır ceza davası sonuçlanıncaya kadar tedbiren sınırlandırılması ve mağdureye vasi olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu sosyal hizmet uzmanlarından birinin tayin edilmesi istendi. Ayrıca B.Ç.'yi temsilen Bursa Barosu'ndan bir avukatın kayyum olarak atanması, mağdure B.Ç. ile anne babası arasındaki ilişkilerin haftanın belli gün ve saatlerinde sosyal hizmet uzmanları nezdinde gerçekleştirilmesinin sağlanması gerektiği vurgulandı. Son olarak da B.Ç.'nin tedavi edilerek eğitimine devam edebilmesi istendi.

2. Çocuk Mahkemesi Baro'nun taleplerini reddederken, sadece mağdure B.Ç.'nin Tıp Fakültesi'ndeki tedavisine öncelik tanınmasına karar verdi. Tüm taleplerin reddedilmesi üzerine, Bursa Barosu bugün 2. Çocuk Mahkemesi'ne hazırladığı 3 sayfalık itiraz dilekçesini ibraz etti. İtiraz üzerine mahkemenin önümüzdeki günlerde bir karar vermesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 19:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?