4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üzmez davasında randevu şoku

Bursa'da yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen 14 yaşındaki B.Ç.'ye daha önceki rapor için 2 gün sonraya randevu veren Adli Tıp Kurumu, mahkemenin istediği ikinci rapor için 3 ay sonraya randevu verdi.

Edinilen bilgiye göre, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yazar Hüseyin Üzmez'in davasında bu kez de randevu şoku yaşanıyor.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Eylül 2008'de yapılan ilk duruşmanın ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen B.Ç., 19 Eylül 2007 günü muayeneye alınmış ve 22 Eylül günü de Adli Tıp Kurumu raporu hazırlanıp imzalamıştı. 6 ay tutuklu bulunan Üzmez ise raporla birlikte tahliye edilmişti. Fakat mahkeme B.Ç.'nin avukatının talebi üzerine spekülasyonlara yol açan raporun yeniden çıkartılmasını istedi.

İkinci kez rapor için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gidecek olan B.Ç.'ye kurum 16 Mart 2008'e randevu verdi. Bu sayede 10 Şubat tarihinde dördüncü kez hakim karşısına çıkacak olan Üzmez'in davasının, rapor beklendiği için ertelenmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?