4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üzmez mağduresi küçük kız

Bursa'da yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen küçük kız, ruhsal durumunun bozulup bozulmadığının tekrar tespiti için sol kolu mühürlendikten sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Mudanya'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez davasının minik mağduru ikinci rapor için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Genel Kurulu'na sevk edildi.

Kaldığı Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'ndan bir görevliyle birlikte adliyeye getirilen B.Ç., yüzünü kapşonlü eşofmanıyla kapattı. Kuru kafa çıkartmalı bir eşofman giydiği gözlenen B.Ç.'nin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sol kolu mühürlendi. Ayrıca minik kızın son çekilmiş bir fotoğrafı da mühürlenerek sevk evraklarıyla birlikte gönderildi İşlemlerinin tamamlanmasının ardından B.Ç., suç sebebiyle ruhsal durumunun bozulup bozulmadığının tekrar tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Daha önce Adli Tıp Kurumu küçük mağdurenin "ruhsal durumu bozulmamıştır" şeklinde verdiği raporun ardından sanık Hüseyin Üzmez özgürlüğüne kavuşmuş, raporun spekülasyonlara yol açması üzerine de mahkeme B.Ç.'nin ikinci kez Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar vermişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?