4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üzmez şikayetini geri aldı

Bursa'da cinsel istismar suçundan yargılandığı dava çıkışında kadın platformu üyelerinin şemsiye ve yumurtalı saldırısına uğrayan yazar Hüseyin Üzmez, adliyeye gelerek kendisine saldıran kadınlarla ilgili şikayetini geri aldığını söyledi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla katıldığı duruşma sonrası, Bursa Kadın Platformu üyelerinin şemsiyeli ve yumurtalı saldırısına uğrayan Hüseyin Üzmez, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, saldırıda bulunan kadınlardan şikayetçi olmadığını açıkladı.

Daha önce Muammer Sencer Polis Karakolu'na yaptığı şikayetini geri almak için adliyeye geldiğini ifade eden Üzmez, "Bunların bana yaptıkları benim için önemli değil. Önemli olan memleketim. Bunlar Anayasa'yı çiğniyor, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ediyorlar. Anayasa onlara fikirlerini beyan etme hakkı verir ama vatandaşa hakaret, saldırma ve tehdit hakkı vermez. Bunlar onu yapıyorlar. Pankart açıp sövüyorlar, söylüyorlar. 'Seni yaşatmayız ' diyorlar. Ben şimdi onlarla mı uğraşayım, avratlarla mı uğraşayım? Şikayetçi olmak istemiyorum. Onlarla ne uğraşacağım Allah aşkına. Yaşananlardan korktukları için artık bundan sonraki duruşmaya geleceklerini düşünemiyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Üzmez, bundan sonraki hayatında mağdur B.Ç. olayını da içeren bir kitap yazacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 17:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?