4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üzmez'e bir dava daha açıldı

Bursa'da, 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'e 15 yıla kadar hapis talebiyle bir dava daha açıldı.


Mudanya'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 6 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez hakkında, müşteki vekili Nevin Cambaz, "hürriyeti tahdit" suçundan da dava açılmasını istedi. Ek soruşturmayı yürüten savcı, yazar Üzmez'e bu suçtan dava açılmasına gerek görmeyerek takipsizlik kararı verdi.


Sanık Üzmez'in, küçük kızı evinde bulundurmasının "hürriyeti tahdit" suçu olduğunda ısrar eden Cambaz, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Ek takipsizlik kararını inceleyen Yalova Ağır Ceza Mahkemesi, Üzmez hakkında, "hürriyeti tahdit" suçundan dava açılmasını istedi. Dosya tekrar Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcı, sanık Üzmez hakkında, "hürriyeti tahdit" suçundan 15 yıla kadar daha hapis talebiyle dava açtı. Üzmez'in yeni davasının, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde
halen derdest olan cinsel istismar davasıyla birleştirilmesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 11:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?