3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Üzmez'e kadınlardan protesto

Bursa'da, yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla tutuksuz yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, bugünkü duruşma için adliyeye girerken bir grup kadın tarafından protesto edildi. Avukatıyla mahkemeye giden Üzmez ise sessizliğini korudu.

Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismar iddiasıyla Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Hüseyin Üzmez, 4. duruşma için Bursa Adliyesi'ne geldi. Sabah erken saatlerde adliyeye gelen 76 yaşındaki Üzmez'i, Bursa Kadın Platformu üyesi 25 kişi protesto etti.

Yağmura rağmen ellerinde pankartlar ve sloganlarla Üzmez'e tepki gösteren kadınlar adına konuşan Çiğdem Tunç, "14 yaşındaki kıza cinsel istismar ile yargılanan bir kişinin dışarıda olmasını aklamıyoruz. Bu dava biz kadınları
kaygılandırıyor. 14 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismar sonucu beden ve ruh sağlığının etkilenmediğini düşünen bilim insanlarının bu zihniyeti bizleri kaygılandırıyor. Neredeyse tüm taciz ve tecavüz vakaları ruh sağlığını bozuyor. Bu kararı veren heyette bir tane pedagog ve psikiyatristin olmaması da bizleri üzüyor" ifadelerini kaydetti.

Kadınlar, "Taciz ve tecavüze sessiz kalmayacağız", "Üzmez sen hiç anne terliği yedin mi?" yazılı pankartlar açtı. Yağmur altında adliyeye gelen Üzmez ise yargılamanın olacağı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 10:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?