3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Üzmez'i kadınlar şemsiyeyle dövdü

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve ikinci duruşmada tahliye edilen Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in (76) yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası kadınlar tarafından protesto edilen Üzmez, şemsiyeli ve yumurtalı saldırıya uğradı.

Hüseyin Üzmez'in toplam 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.45'te başlayacak duruşmasına 45 dakika önce Avukatı Emir Ali Kav ile geldi. Bu sırada adliye önünde toplanan yaklaşık 25 kişiden oluşan Bursa Kadın Platformu üyeleri Hüseyin Üzmez'e, "Hüseyin Üzmez sen hiç terlik yedin mi?", "Hüseyin Üzmez sen anneden terlik yedin mi?"", "Utanmaz Üzmez" şeklinde slogan atarak, "Taciz ve tecavüze sessiz kalmayacağız", "Üzmez'i Üzmez Kadınları üzer", "Üzmez'i aklayan adalet. Ruh ve beden sağlığımızı bozdu", "Üzmez'i devlet üzmedi. Kadınlar üzecek" yazılı pankart ve bez afiş açtılar.

Kadın platformu üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile Üzmez'i serbest bırakan yargı sistemini, B.Ç.'ye ruh sağlığının yerinde olduğunu belirten rapor veren Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'ni de eleştirdiler.

Protestolara sessiz kalan Hüseyin Üzmez, gazetecilerin "Tepkilere ne diyorsunuz" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

DAVA ERTELENDİ

Duruşmanın sonunda Mahkeme heyeti Baro tarafından görevlendirilen avukatlar Nevin Canbaz ve Selma Akalan ile ailenin tuttuğu avukat Ahmet Dedelerin, B.Ç.'nin müdafisi olarak duruşmalarda savunma yapmalarına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, B.Ç hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan istemiş olduğu sağlık raporunun gecikmesi nedeniyle raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı 24 Mart 2009 tarihine erteledi.

ÜZMEZ'E ŞEMSİYELİ SALDIRI

Yaklaşık 20 dakika süren duruşmanın ardından adliyenin arka kapısında bekleyen Bursa Kadın Platformu üyeleri, Üzmez'e yumurta attı. Ellerindeki pankart ve şemsiyelerle saldırdılar. Bir yumurta ayağına, savrulan bir şemsiye de omuzuna isabet eden Üzmez, Çevik Kuvvet ekipleri kurtardı. Göstericilerden 2 kadın gözaltına alındı. Üzmez daha sonra olay yerinden uzaklaştırıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 15:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?