6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Üzmez'in avukatı ağır cezalık oldu

ÜZMEZ'İN AVUKATI AĞIR CEZALIK OLDU, KENDİSİNİ ÇEKEN İHA MUHABİRİNE SALDIRDI

Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'nin velayetini alarak yurtta görüştükten sonra sanık olan yazar Üzmez'in avukatlığını üstlendiği iddiasıyla ağır cezalık olan avukat, davayla alakalı görüşünü almak isteyen İHA muhabiri Osman Akın'a hakaret edip, saldırdı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "görevini kötüye kullanmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen B.D.'nin yargılanmasına devam edildi. Avukatı olduğunu söyleyip, yurtta kalan 14 yaşındaki B.Ç. ile görüştükten sonra yazar Hüseyin Üzmez'in avukatlığına soyunduğu iddiasıyla ağır cezalık olan İstanbul Barosu avukatlarından B.D., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Duruşmada, olayla alakalı olarak Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifadesi alınan Üzmez'in sanık avukat B.D.'den şikayetçi olmadığı belirtildi. Davaya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu vekili olarak avukat Ebru Çeçen Desteci ile Bursa Barosu adına katılan Avukat Fırat Aladağ, Mefaret Öztürk ve Murat Toruk, "Biz huzurdaki sanıktan soruşturma sırasında şikayetçi olmuştuk. Şikayetimiz devam ediyor. Davaya katılma talebimizi tekrarlıyoruz" dedi.

Sanık B.D. Bursa Barosu'nun katılma talebinin reddine karar verilmesini isterken, "Ben tanıkların dinlenmesini talep ediyorum. Benim mağdurla görüşmeme ilişkin ve yine benim dosyaya sunmama rağmen dosyaya sunulan vekaletnamenin dosyaya girmesi ile alakalı bilgileri vardır. Hatta görüşme yaptığım sırada Cumhuriyet Savcısını arayan yurt müdürünün dahi dinlenmesini istiyorum" diye konuştu

SHÇEK'in katılma talebini kabul edip Bursa Barosu'nun talebini reddeden mahkeme, B.Ç.'nin sanık olarak yargılanan annesi L.Ç. ile babası B.Ç.'nin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Sanık avukatın istediği tanıkların dinlenmesine gerek görmeyen mahkeme davayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşma Üzmez'in diğer avukatı Bayram Sabah ile birlikte gelen B.D. duruşma çıkışında görüşünü almak isteyen İHA muhabiri Osman Akın'a küfretti. Görüntüsünü almayan çalışan muhabire yumruk atarak darp eden B.D. araya giren polisler tarafından sakinleştirildi.

Olayın ardından muhabir, kendisini darp edip, hakaret eden avukat Bülent Demir hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Osman Akın'a Adli Tıp'tan verilen raporda, "üst dudak sol tarafta mukozada yeni darbe" denildi.

Bursa Barosu Çocuk Hukuku Komisyonu'nun hem mağdur B.Ç.'nin hem de sanık Hüseyin Üzmez'in vekaletini alıp suç işlediğini gerekçe göstererek, yaptığı müracaatı üzerine Avukat B.D. hakkında ağır ceza mahkemesine dava açılmıştı. Geçen celse ifade veren Avukat B.D.. "Hüseyin Üzmez'in eşi benim eşinin avukatlığını yapmamı istedi. Ben kendisine, (Mağdurla görüşeyim, eğer suçsuz olduğuna inanırsam davayı alırım) dedim. Yurda giderek B.Ç ile görüştükten sonra davaya girmeyi kabul ettim. Bu arada, B.Ç.'nin ailesi

de kızlarını savunmam için haberim olmadan benim adıma vekalet çıkartmış. Ben bilerek iki tarafın da vekaletini almadım. Zaten, B.Ç.'nin vekaletini de dosyaya sunmadım" şeklinde konuşarak kendini savunmuştu.

ÜZMEZ'İN AVUKATI AĞIR CEZALIK OLDU, KENDİSİNİ ÇEKEN İHA MUHABİRİNE SALDIRDI
ÜZMEZ'İN AVUKATI AĞIR CEZALIK OLDU, KENDİSİNİ ÇEKEN İHA MUHABİRİNE SALDIRDI
ÜZMEZ'İN AVUKATI AĞIR CEZALIK OLDU, KENDİSİNİ ÇEKEN İHA MUHABİRİNE SALDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 13:32:01
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 11:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?