4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üzmez'in davası için karar bekleniyor

Bursa'da, 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan Hüseyin Üzmez adliyede çakmaklı saldırıya maruz kalırken, Adli Tıp Kurumu'nun mağdure B.Ç.'ye 16 Nisan'a muayene günü verdiği açıklandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "yaşı küçük mağdurenin beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar" suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez ve olaya yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan mağdurenin annesi L.Ç., bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup kadın pankart açarak tepki gösterdiği sırada adliyenin arka kapısından giren yazar Hüseyin Üzmez yine saldırıların hedefi oldu. Üzmez'e çakmak atmak isteyen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Üzmez, bir süre aşağıda bekledikten sonra duruşma salonuna girdi.

Duruşmada konuşan Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav, mağdure B.Ç.'nin sanık Üzmez hakkında hiçbir şikayetinin olmadığını ifade ederek mağdure için Bursa Barosu'ndan tayin edilen avukat Nevin Cambaz'ın yasa gereği temsil hakkının olmadığını söyledi. "Buna karışmak için sizin yetkiniz yok" diyen mahkeme heyeti başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun mağdurenin 16 Nisan 2009 tarihinde muayeneye getirilmesi yönünde bilgi verdiğini açıkladı.

Ayrıca Üzmez hakkında alıkoymak suçundan soruşturma açılıp açılmayacağı yönünde Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilecek kararın beklenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Geçen celse yumurta ve şemsiyeli saldırıya uğrayan Üzmez, bu celse de çakmaklı saldırıya maruz kalınca adliyeyi otoparktan terk etmek zorunda kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?