4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Üzmez'in dosyası Yargıtay'da

ÜZMEZ DAVASI YARGITAY'DA

Bursa'da, küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan yazar Hüseyin Üzmez'in dosyası Yargıtay'a gönderildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "küçük yaştaki kızın beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar" suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Üzmez ve bu suça yardım ettiği iddiasıyla beraat eden mağdurenin annesi L.Ç.'nin dosyası, Yargıtay'a gönderildi. Üzmez ile ilgili son sözü Yargıtay söyleyecek.

Sanık Hüseyin Üzmez'in avukatı Bayram Sabah ,müvekkili hakkında verilen kararın bozulması gerektiğini belirterek hazırladığı tek sayfalık dilekçesinde, "Sanık Üzmez hakkında somut bir delil mevcut değilken soruşturmanın başında suçu ikrar ettiğine dair tevil yolu ile ikrarının bulunmasının hükme esas alınması, Yargıtay'ın içtihatlarına aykırılık teşkil eder. İkrar tek başına bir suçun işlendiğine yeterli delil değildir. Zaten müvekkil soruşturmanın başında yaptığı ikrarı hangi nedenlerle yaptığını

mahkemedeki savunmasında izah etmiştir. Mağdurenin maruz kaldığı iddia edilen eylemden dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair verilen raporla hakkındaki çelişki giderilmeden mahkumiyeti yönünde karar verilmesi, usul ve yasaya aykırıdır. Şayet Hüseyin Üzmez hakkında mahkumiyeti yönünde bir karar verilmiş ise diğer sanık L.Ç. için de aynı suçtan ceza tayini yapılmaması dosyadaki delillere terstir" ifadelerine yer verdi.

14 yaşındaki mağdure B.Ç.'nin avukatı Nevin Çambaz ise, "Bize göre sanık Hüseyin Üzmez'in hürriyeti tahdit suçundan, anne L.Ç.'nin ise cinsel istismara yardımcı olduğu iddiasıyla ceza alması gerekiyordu. Fakat her iki sanık da bu suçlardan beraat etti. İtiraz dilekçemizde bunu dile getirdik Suçun unsurları oluşmuştur ve sanıkların bu suçlardan cezalandırılması gerekir. Son kararı üst mahkeme verecek" diye konuştu.

ÜZMEZ DAVASI YARGITAY'DA
ÜZMEZ DAVASI YARGITAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 10:34:05
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 23:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?