4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vagon ve raylar Bursa'da üretilecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günlük hayatta kullanılan kent mobilyaları, araç ve özellikle raylı sistemler alanında Bursa’da üretim yapılıp, satılması gerektiğini savunarak, “Üzerinde Bursa yazan araçların dünyada dolaşmasını istiyoruz. Yapacağımız çalışmalarla en yakın zamanda Bursa’da imal edilmiş vagon ve rayların kullanımına geçeceğiz” dedi.

Makine Mühendisleri Odası tarafından BUTTİM Fuar Merkezi’nde düzenlenen 11. Otomotiv Sempozyumu’nda konuşan Başkan Altepe, Bursa’nın kimlikli bir kent olduğunu hatırlatarak, bu özelliğin daha iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Özellikle otomotiv alanında Türkiye’nin merkezi haline gelen Bursa’nın, bu alandaki gelişimin sağlanması için otomotivdeki teknolojik ve teknik yeniliklerin yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Altepe, “Türkiye, krizleri nasıl aşağını, krizden daha çok güçlenerek nasıl kurtulacağını iyi biliyor. Ancak bunun için özellikle üretim aşamasındaki herkesin nasıl farklı olmamız gerektiğini, yenilikleri nasıl üretim dahil etmemiz gerektiğini konuşmalıyız. Her ne kadar kriz olsa da yerel yönetim olarak bizden yeni sanayi bölgeleri isteniyor. Özellikle otomotiv sektöründen genişleme yönünde talipler geliyor. Bursa’da 3-4 fabrikası olan firmalar daha da büyümek için bizden arazi istiyor. Krizi fırsata dönüştürerek atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“VAGON VE RAYLAR BURSA’DA ÜRETİLECEK”

Kendisinin de makine mühendisi olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa’nın endüstri, sanayi ve otomotiv sektöründeki gücünü kent hayatına yansıtmak istediklerini dile getirerek, günlük hayatta kullanılan kent mobilyaları, araç ve özellikle raylı sistem alanında üretip yapılması yönündeki düşüncelerine değindi. “Üzerinde Bursa yazan araçlar dünyada dolaşsın istiyoruz” diyen Altepe, bu konuda yapacakları çalışmalarla en yakın zamanda Bursa’da imal edilmiş vagon ve rayların kullanıma geçileceğinin müjdesini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 18:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?