4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vahşet fotoğraflarla anlatıldı

İsrail'in Filistin'de yaşattığı vahşet, Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen fotoğraf sergisiyle bir kez daha gözler önüne serildi.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi, Teyyare Kültür Merkezi'nde basın kuruluşlarından temin ettiği fotoğraflarla 'Filistin Sergisi' düzenledi. 70 tablo ve 200 fotoğraftan oluşan sergide Filistin'de yaşanan vahşet anlatıldı.

Sergiyi Vali Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, eski milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Filistinli çocukların hayatını kaybetmesini temsilen konulan tabut ise ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı.

Özellikle çocukların yaşadığı korkunun anlatıldığı sergide, vatandaşlar bir kez daha İsrail'e tepki gösterdi. Filistin'deki saldırıların dünyanın gözleri önünde devam ettiğini, kimsenin ise istenilen sesi çıkarmadığını söyleyen Vali Şahabettin Harput, özellikle Birleşmiş Milletler'in artık devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Türk halkının samimi bir şekilde elinden gelen yardımı yaptığını dile getiren Harput, düzenledikleri kampanyalarla Filistinlilere destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırmaksızın sürdürdüğü saldırılarla bir dramın yaşadığına dikkat çeken Harput, Filistinlilerin gözyaşlarının bir an önce dindirilmesi gerektiğini anlattı. Harput, tüm Bursalıların gezmesini istediği serginin hazırlanmasında emeği geçen vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Tüm vatandaşların ücretsiz olarak ziyaret edebileceği sergi, 17 Ocak Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 16:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?