4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vakıflar Haftası hazırlıkları

Bursa'da 'Vakıf Haftası' 4-10 Mayıs tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle kutlanacak.  Vakıflar Bölge Müdürlüğü 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıf Haftası için zengin içerikli bir program hazırlıyor.

4 Mayıs 2009 Pazartesi Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayacak kutlamalar, hafta boyunca konferans, panel, sağlık taraması, mehter ve halk oyunları gösterileri, vakıf eserlerini ziyaret gibi birçok etkinlikle devam edecek. Vakıfların önemi ve günümüzdeki yerinin vurgulanacağı konferanslara başta Prof. Dr. Osman Çetin, Prof. Dr. Mustafa Kara ile Prof. Dr. Bilal Kemikli olmak üzere çok sayıda uzman ve akademisyen konuşmacı olarak yer alacak. Kutlamalar çerçevesinde vakıf banilerinin ruhu için mevlid-i şerif okutulup yemek dağıtımı da yapılacak.

Vakıfların ecdat tarafından gelecek nesillere aktarılacak kutsal emanetler olduğunu kaydeden Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Vakıflar geçmişten bugüne kadar insanlık medeniyetine bıraktığı eserler yanında sosyal ve toplumsal roller üstlenmiştir. İnsana insanca bakmak yaratılanı yaratandan dolayı sevmek yüce duyguların en geniş manada uygulandığı sistemin adı vakıftır. Genel Müdürlüğümüz ülkemizde ve dünyada yaşanan sağlık sıkıntıları ile ecdadımızın vakıf medeniyeti yoluyla sağlık hizmetlerine verdiği öneme vurgu yaparak 2009 yılını 'Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı' ilan etmiştir" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Türk vakıf medeniyetinin tüm tarihi ve kültürel varlıklarını bir bir onarmaya devam ettiklerini belirten Sarı, "Onları asli işlevleriyle yaşatıyor ve ülkemize yeni eserler kazandırıyoruz. Bu yıl 26'ncısını kutlayacağımız Vakıf Haftası'nda vakıf kültürü ve medeniyetini düzenleyeceğimiz programlarla yeni nesile en iyi şekilde aktarmaya çalışacağız" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 11:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?