3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali dağ yöresini ziyaret etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Harput, Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ve İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer ile beraber gittiği dağ yöresinde, Orhaneli ve Harmancık belediye başkanları, muhtarlar ve köylülerle bir araya gelerek, bölgenin meselelerini dinledi. Harput, dağ ilçeleri ve köylerinde yaşanan ekonomik ve sosyal meselelerini bir bir halledeceklerini belirterek, "Daha evvel Osmanlının yaşadığı bu yerde, ecdadımızın torunları bu toprakları bırakıp göç etmesinler, terk etmesinler. Biz, gece gündüz turizmde, meyvecilikte, sebzecilikte, hayvancılıkta neler yapılabilir diye arkadaşlarımızla harıl harıl çalışıyoruz. Sahipsiz değilsiniz, siz topraklarınıza sahip çıkın, bölgemiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yol meselesini gündeme getirdi. Harput, “Yolun bir kısmı bitmiş. Neresi çok virajlı ise oralarda çalışma başlatalım" diye konuştu.

Tatlıoğlu’nun, Doğancı barajından sonra çok virajlı olan yolun, daha önce Misi köyünden geçen kısmı genişletilerek 3 kilometre daha kısalacağını ve virajlardan kurtulunacağını belirtmesi üzerine Harput, “Yolun iyileştirilmesi için nokta hedefleri gösteren bir proje sunun, gerekli çalışmayı hemen başlatalım“ dedi.
Orhaneli Kaymakamı Ahmet Atılkan da, bir okulun yemek salonu ihtiyacı olduğunu söyledi. Harput, okula giderek incelemelerde bulunurken, teneffüsteki çocuklara çikolata dağıttı. Harput, okulun yemekhanesinin yapımı için Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel’e 50 bin TL tahsisat çıkartması talimatını verdi.

Vali Harput, daha sonra Orhaneli Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunurken, çocuk doktorunun olmadığı hastaneye her salı çocuk doktoru gönderilmesi talimatını verdi. Harput ve beraberindekiler, Harmancık ilçesinde de incelemelerde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?