6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Vali esnafla iftar açtı

VALİ HARPUT ESNAFLA İFTAR AÇTI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, esnafla bir araya gelerek iftar açtı. Esnafın ekonomi yönüyle toplumu ayakta tuttuğunu belirten Harput, Ramazan ayında asayiş olaylarının azaldığını söyledi.

Baia Otel'de Bursa Valiliği tarafından gerçekleştirilen iftar yemeğine, Vali Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, BESOB Başkanı Arif Tak, BESOB'a bağlı odaların temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Ezanın okunmasıyla beraber davetliler iftarların açarken, yemekten sonra konuşan BESOB Başkanı tak, esnafın ülke ekonomisi için önemli bir yapı taşı olduğunu dile getirdi. Türkiye'deki huzurlu ortamın devam etmesini temennisinde bulunan Tak, konuşmasının ardından Vali Harput'a Bursa işi büyük bir bıçak hediye etti.

Ardından söz alan Vali Harput, Bursa esnafının birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığını söyledi. Esnafın Ahilik kültüründen ayrılmadan ekonomiye büyük katkılar sağladığını ifade eden Harput, "Esnaf, ekonomik yönüyle toplumu ayakta tutar. Şu anda Bursa'da 100 bin esnafımız var. Bunlar en az 500 bin kişiye istihdam sağlıyor. Güçlü bir kesimle beraber olmak kıvanç verice bir durum. Bizi biz yapan değerler var. Bunların başında inançlarımız geliyor. Ramazan ayı bunun bir örneği. Ramazan ayı toplumun her kesimine bereket getirdi. Esnafımız da Ramazan ayının kazancından faydalandı" dedi.

 

RAMAZANDA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI

Ramazan ayında insanların huzura kavuştuğunu belirten Harput, Bursa'da asayiş olaylarının azaldığını müjdeledi. Harput, "Her gün emniyet müdürümden raporları alıyorum. Ramazan ayında asayiş olaylarında azalma olduğunu öğrendim. Bu beni çok mutlu etti. Bu ayda insanlar melekleşiyor. Ramazan ayının başka bir güzelliği var" diye konuştu.

VALİ HARPUT ESNAFLA İFTAR AÇTI
VALİ HARPUT ESNAFLA İFTAR AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 11:21:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?