4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Vali' filmine muhteşem gala

Trafik kazasında hayatını kaybeden Recep Yazıoğlu'nun hayatını anlatan "Vali" filminin galası, Bursa'da yapıldı.

Osmangazi Belediyesi Akpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen galaya Bursa Valisi Şahabettin Harput, 13 vali yardımcısı, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve filmin başrol oyuncularından Ahmet Somers katıldı.

Recep Yazıcıoğlu'nun çok yakın arkadaşı olduğunu dile getiren Vali Harput, "Çok sevdiğim dostumdu. Kendisini vakitsiz kaybetmenin büyük acısını yaşıyoruz. Recep Bey özel hayatındaki sıcak ve dostane ilişkileri ile herkesin gönlünde özel bir yer ettiği gibi, özellikle idarecilik hayatında sıra dışı davranışları ile bürokrasinin katı kurallarına isyan edercesine, onlara karşı verdiği mücadeleyle, dayatmalara ve her türlü savurganlıklara karşı verdiği onurlu mücadeleyle, halkla kurduğu çok sıcak
diyaloglarla, sıradan bir vatandaş gibi yaptığı fevkalade hizmetlerle unutulmaz bir idareci olarak anılmaktadır" dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak Akpınar Kültür Merkezi'nde yeni bir vizyon film sunmanın onurunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Tarihimizde önemli bir yeri olan, ayrıcalıklı çalışmaları ile hafızamıza kazınan devlet adamlarımızdan Sayın Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını sunmuş oluyoruz. Çalışmalarıyla örnek olan bu güzel insanımızı anlatan eseri burada sunmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Film başrol oyuncularından Ahmet Somers ise, filmin Türkiye'de yaşanan bazı gerçeklerin somut bir şekilde yansıtılması olduğunu dile getirerek, "Kimlerin üzerimizde ne şekilde emelleri olduğunu, hiç olmazsa belli bir bölümünü yansıtarak biraz da ölçülü bir şekilde farkına varmamızı sağlayan bir film" şeklinde konuştu.

"TÜRK SİNEMASI 5 YIL İÇİNDE AVRUPA'NIN 1 NUMARASI OLACAK"

Türk sinemasının çok iddialı bir şekilde ve emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Somers, "Sanıyorum Avrupa sineması içinde Türk sineması başa koşuyor. Avrupa ülkeleri Türk sinemasının bu yükselişinin bilincinde. Bazı ülkelerde sinema sektörüne devlet tarafından büyük bütçeler ayrılması söz konusu oldu. Buna dair kanunlar çıktı. Türk sineması inanılmaz bir atılım içinde. Ortaya çıkan eserler tartışmasız mükemmel, önümüz çok açık. Çok büyük bir hamle ile 5 yıl içinde Avrupa'nın 1 numarası olacağız" dedi.

Filmin kokteylinde Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, oyuncu Ahmet Somers'e çiçek vererek başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 14:48:08
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 08:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?