3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali Harput BUGİAD'a konuk oldu

Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nin (BUGİAD) konuğu oldu.

Sabah kahvaltısında BUGİAD’lı işadamlarıyla bir araya gelen Harput, ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik krizin en çok otomotiv sektörünü vurduğunu belirten Harput, bu bağlamda krizden en çok etkilenen illerin başında Bursa’nın geldiğini söyledi.

Buna rağmen kentte ağır bir kriz sendromundan söz edilemeyeceğini vurgulayan Harput, “Bu bize, bazı kriz senaryosu yazarlarının yansıtmaya çalıştığı gibi ekonomide karamsar bir havanın olmadığını gösteriyor. Fabrikaların üretimlerine ara vermek durumunda kaldıkları, bazı çalışanların işlerini kaybettikleri birer realite. Ancak bütün bunlara bakarak, toplumu ‘kriz kabusu ‘ girdabına sokmanın da bir anlamı yok. Bu, sorunları, içinden çıkılmaz bir noktaya sürükler. Yapılması gereken, krize karşı alınacak tedbirleri tartışmak olmalı” diye konuştu.

Amerika’daki yönetimin değişmesiyle beraber krize karşı önlem paketlerinin de açılmaya başlandığını ifade eden Harput, krizin merkez üssü Amerika’da ekonomik verilerin iyileşmeye başlamasının, dünyanın diğer ülkelerine de olumlu yansıyacağını savundu.

Türkiye’de de krize karşı önemli sayılabilecek bazı tedbirler alındığını vurgulayan Harput, “İhracatçı KOBİ’lere sağlanan kredi desteği, yine küçük orta boy işletmelerin kullanımına yönelik tahsis edilen ‘can suyu kredisi’ gibi tedbir paketleri, krizden etkilenen işletmelere nefes aldırabilecek türden uygulamalar olarak görülüyor” dedi.

Krizin psikolojik etkenli faktörlerden beslendiğini vurgulayan Harput, psikolojik eşiği aşabilmenin yolunun da piyasadaki para arzının hızlanmasına bağlı olduğunu ifade etti.

BUGİAD Başkanı Hayati Canlılar da Vali Harput’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, BUGİAD’ın organizasyon şemasından söz etti.
Bursa’nın en çok üyeli SİAD’ı unvanına sahip bulunduklarını vurgulayan Canlılar, BUGİAD’ın üyelerine daha etkin hizmet sunabilmesi doğrultusunda, sektörel komiteler kurduklarını vurguladı.

İş dünyasının marka kuruluşu olma yolunda ciddi çalışmalar sergilediklerini ifade eden Canlılar, önümüzdeki süreçte, BUGİAD’ın kurumsal kimliğini pekiştirici kapsamda etkinliklere hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 18:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?