4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vali Harput engellileri ziyaret etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mudanya'da Engelliler Derneği'ni ziyaret etti.
Çayönü göletinin açılışından sonra Mudanya Engelliler Derneği'ni ziyaret eden Vali Şahabettin Harput, engelli vatandaşların meselelerini dinledi.

Faaliyetlerini anlatan Dernek Başkanı Ünal Şıpkan, kendilerini kırmayarak derneklerini ziyaret eden Harput'a minnettar olduklarını söyledi.

Tüm engel gruplarını bünyesinde barındıran bir dernek olduklarını belirten Şıpkan, “Belediye başkanımızın katkılarıyla bu derneği kurduk. Çok büyük destekleri var. 200 engelli vatandaşımız şu anda faal üye. 100 gönüllü vatandaşımız da var. Mudanya Belediyesi'nin katkılarıyla haftada bir arkadaşlarımızı toplayıp, Doktor Ayten Bozkaya Hastanesi'ne tedaviye götürüyoruz. Rapor ihtiyaçları için Devlet Hastanesi'ne de götürüyoruz. Böyle bir hizmetimiz var.

Bunun haricinde yine bizim gönüllü üyelerimizden biri yurt dışında çalışmakta. O arkadaşımız da yurt dışından her geldiğinde tekerlekli sandalye getiriyor. Bunları da arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. İlk partide 18, ikinci partide 16 tane tekerlekli sandalye getirdi. Mudanyalılar bu işe çok sahip çıktılar. Ayrıca haftada bir gün çizimhane denilen yerde arkadaşlarımıza kurs veriyoruz. Klas Jimnastik Salonu'nun sahibi gönüllü olarak haftada iki gün bizim öğrencilerimize spor yaptırıyor” dedi.

Şıpkan, engellilerin yaptığı resimleri Vali Harput’a gösterdi. Harput, hiç görmeyen bir öğrencinin yaptığı Türk bayrağı resmine hayran kaldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?