4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vali Harput kültür turunda!

Bursa Valisi Şahabettin Harput, özel bir turizm firmasının düzenlediği geziyle şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgi aldı.

Bursa'da özel bir turizm firması, 'kırmızı otobüs' adını verdiği turlarla tarihi yolculukta konuklarını ağırlıyor. Vali Şahabettin Harput ile Bursa'daki kamu kurum amirlerini misafir eden turizm yetkilileri, konuklarını Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi önünden başlayarak şehir merkezinden Tophane'ye kadar tarihi bir yolculuğa çıkardı. Vali Harput ve konukların bilgilendirildiği gezi Tophane'deki Osmangazi Türbe ziyareti ile son buldu.

Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Vali Harput, "Bursa'nın turizm değerlerini harekete geçirmek Türkiye için olmazsa olmaz bir meseledir. Dünyada 1 trilyon dolarlık bir turizm pastası var. Türkiye 26 milyon turistle dünya turizminin 7. Sırasında bulunuyor. Antalya 10 milyon turistle ülkemizde ilk sırada ama Bursa 120 bin turistle çok gerilerde. Bu ilin turizm zenginlikleri tanıtılması gerekir. Bu turlar çok önemli. Ben bile bu tura katıldığım zaman gezerken Bursa'nın birçok hususunu ilk defa öğrenme imkanı buldum. Bursalılar bile bu tura katılırlar ise çok şey öğreneceklerdir. Bu organizasyon ülkemiz ve Bursa için çok önemli" dedi.
Vali Harput, Orhangazi Türbesi'nin restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Osmangazi ve 1. Murat türbelerinin de bu yıl restore edileceğini ifade etti.

Turizm firması ortaklarından Nurtekin Özyürek ise, "Bu projeyi hazırlarken gençlere ecdadımızın çalışmaları hakkında bilgilendirmek ve Bursamız'ın zenginliğini farklı boyuta taşımak için gelen misafirleri ağırlamaktı. 9 bölüm halinde Bursa'nın tüm tarihi ve kültürel mekanları 7 saatte gezilebilecek. Tanıtım filmi hazırladık ve bunu farklı dillerle zenginleştiriyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 21:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?