6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Vali Harput şehit ve gazileri unutmadı

VALİ HARPUT ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI

Bursa Valiliği, vatanı görevi esnasında şehit ve gazi olan askerler onuruna iftar yemeği verdi.

Altınceylan Restoran'da düzenlenen yemeğe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Çakıcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Turgut Çakmak, çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Vali Harput, vatan için canlarını feda eden askerlere minnettarlık duyduklarını söyledi. Güçlü bir ülke için birlik ve beraberliğe önem vermek gerektiğini kaydeden Harput, "Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan askerler yan yana yatıyor. Bu vatanı bize onlar emanet ettiler. Bu vatan bugün bizim terimizle sulacanak. Atatürk'ün hedeflerine emin adımlarla gidiyoruz. Güçlünün hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Birinci yol birlik ve beraberliktir. Birbirimizi her zaman arayacağı ve soracağız. Biz birbirimizi tamamlayan insanlarız. Bu halimiz bu güzelliğimiz bizi sonsuza kadar yaşatacak" diye konuştu.

Türkiye'ye oynanan oyunların biteceğini söyleyen Harput, "Tuzaklar ve oyunlar bozulacak. Elbette şehitler de vereceğiz. Gaziler de olacak. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu vatanın gülleridir. Şehit ve gazi yakınlarını incitmek istemiyorum. Ben bir şehidin ayağının bastığı toprağı öpmeye hazırım. Çünkü şehit, cennetle müjdelenen mübarek bir insandır. Moralimizi bozmadan ve inancımızı yitirmeden emin adımlarla ilerleyeceğiz. Devletin şefkatli eli sizin yanınızda olacaktır. Bundan hiç bir zaman kuşkunuz olmasın" ifadelerini kullandı.

Vali Harput, konuşmasının ardından yanına gelen bir gazi kızıyla sohbet etti. Şehit ve gazi aileleriyle görüşen Harput, programın sonunda davetlileri uğurladı.

VALİ HARPUT ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI
VALİ HARPUT ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 10:31:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 15:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?