3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali Harput'a İsviçreli konuk

İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Ernst Balzli Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.
Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette İsviçre İstanbul Başkonsolosu Ernst Balzli ile Bursa Valisi Şahabettin Harput bir araya geldi.

Türkiye'nin İsviçre ile her bakımdan iyi ilişkiler içerisinde bulunduğunu belirten Vali Harput yaptıkları bu ziyaretin karşılıklı ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Bursa ile İsviçre arasında ticari ilişkilerin bulunduğunun da altını çizen Vali Harput Bursa'nın Türkiye'de ekonomisinin, tarımın, doğal ve tarihi zenginliğinin en fazla bulunduğu şehir olduğunu belirtti.

2007 Aralık ayından itibaren İstanbul Başkonsolosu olarak görev yaptığını belirten Başkonsolos Balzli Bursa'ya resmi bir ziyaret için geldiğini ifade ederek, tarihi ve sanayi zenginliği açısından kendileri için Bursa'nın önemli bir şehir olduğunu belirtti. Balzli ayrıca Uludağ Üniversitesi Rektörü Mete Cengiz ile görüştüğünü, Lozan Üniversitesi'nden uzmanlarca İznik Derecik'teki bir kilisenin ortaya çıkarılmasıyla ilgili bazı çalışmaların yapılacağını açıkladı.

Türkiye ile sıcak ilişkilerinden çok memnun oldukların belirten Balzli 2008 yılında Türkiye'deki 80. Diplomatik yıllarının kutlamalarını gerçekleştirdiklerini belirterek karşılıklı sıcak ilişkilerin devam etmesi dileğinde bulundu.
Vali Harput ziyaret sonunda Başkonsolos Balzli'ye ziyaretin anısına İznik çinisi hediye ederek yaşanan bu sıcak dostluğun devam etmesini diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 17:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?