2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Vali Harput'a özel hediye

VALİ HARPUT'A İPEK KOZASINDAN TÜRK BAYRAĞI

Özel Kültür Okulları öğrencileri, Bursa Valisi Şahabettin Haput'a ipek kozasından yaptıkları Türk bayrağı hediye etti.

İpek böcekçiliği konusunda bilgilenen Kültürlü öğrenciler, Kozabirlik'ten alınan işlenmeye hazır kozalarla Türk bayrağı yaptı. Görsel sanatlar öğretmenlerinin yardımıyla akrilik boyalarla boyanan kozalar uygun bir platforma yapıştırıldığında ortaya anlamlı bir tablo çıktı. Kozalardan yapılan Türk bayrağı ile ipek böcekçiliğine ve bunun kültürümüzdeki yerine dikkat çeken öğrenciler, bu bayrağı Vali Şahabettin Harput'a hediye etti.

Tarihi vilayet konağında Kültürlü öğrencileri ağırlayan Harput, "Kültür Okulları'nın başarısı yalnızca Bursa ile sınırlı kalmayıp, Türkiye genelinde elde ettiği dereceler ile başarısını ispat etmiş" dedi.

Bu başarıların tesadüfi olmadığının altını çizen Harput, Özel Bursa Kültür Okulları'nın hediye ettikleri kozadan yapılan bayrağın çok manidar olduğunu söyleyerek, "Bayrak ve Bursa'nın simgelerinden kozanın birleşmesi ve bunun bir valiye sunulması çok manidar" diye konuştu.

Özel Bursa Kültür Okulları 6. sınıf öğrencilerinin fen ve teknoloji öğretmenleriyle birlikte yürüttükleri "işte benim el emeğim" projesinde ipeğin oluşum süreciyle ilgili araştırmalar yapıldı ve ipeğin iplik haline gelme serüveni gözlemlenerek öğrenildi. İnceleme ve gözlem yapmak için Kozabirlik'i ziyaret eden öğrenciler, Kozabirlik müdüründen Bursa ve çevresinde geçmişten bugüne yapılan çalışmalar hakkında edindikleri bilgi ve materyalleri okuldaki arkadaşlarıyla da paylaşmayı ihmal etmedi.

VALİ HARPUT'A İPEK KOZASINDAN TÜRK BAYRAĞI
VALİ HARPUT'A İPEK KOZASINDAN TÜRK BAYRAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 15:23:03
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 20:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?