4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vali Harput'tan gençlere uyarı!

Bursa Valisi Şahabettin Harput, gençlerden kendilerine ve başkalarına zarar verebilecek kesici ve delici aletleri taşımamalarını istedi.

Harput, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa göre, bir meslek ve sanatın icrası haricinde delici ve kesici aletlerin taşınmasının yasak olduğunu hatırlattı. Uludağ'da geçtiğimiz gün meydana gelen bıçaklama olayını hatırlatan Harput, velilerin çocuklarını bıçak taşımaması konusunda uyarmalarını istedi. Yeni aldıkları yasaklama kararının ne kadar isabetli olduğunu hemen gördüklerini belirten Harput, "Dün yaşadığımız olay, bu kararın ne kadar doğru olduğunu gösterdi.

Gençlerimiz, kendilerine zarar verebilecek ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atacak alet ve edevatı taşımamalı. Veliler de gençleri ikaz etmelidir. Polisimiz ve jandarmamız aldığımız bu kararı titizlikle uyguluyor. Güvenlik güçlerimiz bu durumlara sebebiyet vermemek için belli yerlerde arama ve kontrollere başlamıştır. Güvenlik teşkilatımıza halkın huzuru ve emniyeti için herkesin yardımcı olması lazım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?