4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vali Harput'tan sondaj sitemi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, sondaj çalışmalarıyla alakalı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun verdiği kararın kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bursa'da bulunan termal suların sondaj ile yer yüzüne çıkarma çalışmaları devam ederken, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun verdiği karar çalışmaları durdurma aşamasına getirdi.

Kurulun, Dikkaldırım'da çalışma yapılan bölgenin sit alanı olduğuyla alakalı verdiği kararın kendilerini üzdüğünü ifade eden Vali Harput, "Kurul kararı maalesef bizi üzdü. Bu kararın değiştirilmesiyle alakalı Ankara ile irtibata geçtik. Açılacak bu kuyu içerisinde çok büyük bir hazine var. Türkiye'ye fayda sağlayacak bir hazinenin sit alanıdır diyerek kullanılma taraftarı olmamak hangi vicdan ve akılla bağdaşır. Böyle bir hazineyi çıkartamayıp, kullanamamak hangi bilim, akıl ve teknikle izah edilir, bilemiyorum. Bu sıkıntıları aşacağız ama zaman alacak. Sondaj tebliği yapılmadığı için çalışmalar devam ediyor" dedi.

YATIRIMCIYA BROŞÜRLÜ DAVET

Vali Harput, Bursa'nın yatırımcılara tanıtımı içinde çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İngilizce ve Türkçe olarak Bursa'nın yatırım özellikleri ve imtiyazlarını içeren 5 bin adet broşür hazırlandı. Dış yatırımcılara dağıtımlar başladı. Ankara'daki yabancı ülkelerin büyükelçilikleri ve ticaret müşavirliklerine bu broşürlerden göndereceğiz. Bursa'yı tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 15:53:28
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 15:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?