3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali otopsi sonuçlarını bekliyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput,  Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlerin otopsi sonuçlarını bugün akşama kadar açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın İstanbul Adli Tıp Labratuarı yetkilileri ile görüşerek sonuçların bir an önce açıklanaması için talimat verdiğini hatırlatan Vali Şahabettin Harput, "Yetkililer sonuçların hafta sonuna kadar belli olacağını söylemişlerdi. Bugün akşama kadar bir netice alınacağını umuyorum. Bir bilgi geldiği takdirde kamu oyu ile paylaşacağız. Konuyu yakından takip ediyorum. Biz yetkililer olarak kesin ve doğru bilgiler vermek zorundayız. Uzmanların hazırladığı teknik raporların tamamlanması ise daha uzun zaman alacak. Onlarda tamamlanınca sizlerle paylaşacağız" dedi.

Öte yandan Vali Harput'u ziyaret eden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Muhammed Şahin ise gazetecilerin yangınla ilgili teknik konular hakkındaki sorularını cevaplamadı. Konuyla alakalı teknik raporların açıklanmadan konuşmanın doğru olmayacağını ifade eden Şahin, raporların herşeyi ortaya koyacağını belirtti. Şahin, Vali Harput ile Bursa'ya vakıf üniversitesi kurulmasıyla alakalı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?