6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Vali Romanlarla iftarda buluştu

VALİ HARPUT ROMANLARLA İFTARDA BULUŞTU

Bursa'daki Roman vatandaşlarla iftarda buluşan Vali Şahabettin Harput, herkesin eğitime önem vermesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin geleceği eğitimden geçiyor" dedi.

Merinos Parkı içi Göl Restoran'da gerçekleşen iftar yemeğine, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Bursa Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen ve çok sayıda davetli katıldı.

Roman vatandaşların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Harput, "İnsanlar doğuştan kötü değildir. İnsanların yaşadığı çevre, aldığı eğitim başka türlü faktörlere yöneltebiliyor. Dolayısıyla bir insan, zaman içerisinde yanlış yapıyorsa o yanlışı yapana kızarak biz bir yere varamayız'' dedi.

Roman vatandaşların eğitime daha çok önem vermesi gerektiğini kaydeden Harput, "Türkiye'nin geleceği eğitimden geçiyor. Peygamberimiz 'şeytandan kaçar gibi cahilden kaçın' demiş. Türkiye'de binlerce insan, okuma yazma bilmiyor. Kimse kimseyi suçlamaya kalkmasın" diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen milletvekili Çakmak, Türkiye'nin eğitim ortalamasının düşük olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de çalışabilir eğitim ortalaması 3,7 yıldır. Yani bu Türkiye ortalaması ilkokul 4. sınıftan terk demektir. Doğu bölgemizde okuma ve yazmanın yanında Türkçe bilmeyen birçok insanımız var. Almanya'da eğitim ortalaması 13.6 yıldır. İngiltere'de 12.5 yıl. Fransa'da 11 yıldır" diye konuştu.

Bursa Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, Roman vatandaşları kimsenin küçük görmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Hepimiz Hazreti Havva'dan geliyoruz. Ben öncelikle bayanlarımıza rica ediyorum. Çocuklarınızı okula gönderin. Ne şartla olursa olsun gönderin. Gönderemiyorsanız derneğimize gelin. Valimiz bizlere eğitim konusunda destek veriyor. Allah rızası için çocuklarımızı okutalım'' ifadelerini kullandı.

VALİ HARPUT ROMANLARLA İFTARDA BULUŞTU
VALİ HARPUT ROMANLARLA İFTARDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 10:07:00
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 15:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?