3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali şiir okudu, Başkan saz çaldı

Yıldırım Belediyesi tarafından 3-5 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramı, ödül gecesiyle son buldu.

2 gün boyunca birbirleriyle yarışan aşık ve şairlerden dereceye girenlerin ödüllendirildiği gece renkli görüntülere sahne oldu. Vali Harput, ödül gecesinde kendi yazdığı Bursa şiirini okudu, Belediye Başkanı da saz çalarak türkü söyledi.

Ödül töreninde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu tür organizasyonların önemine işaret ederek, "Ben bu organizasyonu bizi biz yapan büyük bir davanın sonucu olarak görüyorum. Gerçekten çok önemli bir oganizasyon. Milletleri yaşatan, milletleri yücelten kültürlerdir. Bugün burada kültürümüzün bir güzel yönünü, şairler ve aşıklar yönüyle ele alarak, 3 günden beri yapılan organizasyonun sonunda güzel bir noktaya geldik" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür eden Vali Harput, "Artık bu kültür Türkiye coğrafyası sınırlarını çok aşmış. Bizim kültürümüz atık evrensel bir kültür haline gelmiş. Çünkü bizim kültürümüz, evrensel kültürü içine alan bir mayadır. Daha da yayılmasını arzu ediyorum. O yüzden bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu tarz organizasyonlarla diğer ülkelerin de kardeşliğini geliştirdiklerini ve Türk dilinin gelişimi noktasında büyük önem taşıdığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Hepinizin de bildiği gibi, bir milletin zekası, o milletin dili ve sanatı ile eş değerdir. Durum böyle olunca bütün milletimizin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Biz de belediye olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 3 günden beri devam eden ve 5 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yarışmada amacımız, hem dilimizi geliştirmek, hem burada bulunan sanatçılarımızı, yazarlarımızı teşvik etmek. Türkçemizin konuşulduğu diğer ülkelerden gelen sanatçılarımız arasında bir dostluğu, kardeşliği pekiştirmek çok önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de sahneye çıkarak, saz çalarak türkü söyledi. Keskin, davetlilerin alkışını aldı.
Türkü, lebdeğmez, atışma, muamma, şiir okuma ve şiir yazma dallarında yarışan aşıkla ve şairlerden dereceye girenler şöyle; Türkü dalında birinci Abdikerim İlmatov, ikinci Kurban Purveli, üçüncü Sevil Hıdırova, Lebdeğmez dalında birinci Murat Tanrıverdi, ikinci Cemal Alper, üçüncü Yakup Temeli, Atışma dalında birinci Arif İnan Yıldırım, ikinci Ali Rıza Ezgi, üçüncü Cemal Alper, Muamma dalında birinci Murat Ozanoğlu dereceye girdi.

Şairler de ise şiir yazma dalında birinci Nadirbeg Alimbegov, ikinci Melek Temel, üçüncü Vahdettin Işıldak, şiir okuma dalında birinci Zekiye Çomaklı, ikinci Ali Daşkın, üçüncü Mustafa Çolak, üçüncü Zeynep Kabasakal.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 14:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?