3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali'den 2009'un ilk ziyareti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2009 yılının ilk ziyaretini DAĞ-DER'e yaptı.

Kendisine dağ yöresine ait bulgur pilavı ikram edilen Vali Harput, güçlü olmanın önemine değinerek, "Bir avuç İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde istediğini yapıyor. Buna karşı kimse bir şey yapamıyor. O yüzden güçlü olmamız gerekir" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2009 yılının ilk ziyaretini Emniyet Müdürü Tahsin Demir ile birlikte Orhaneli Keles Büyükorhan Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne (DAĞ-DER) yaptı. Dernek Başkanı Erkan Aydın'ın kapıda karşıladığı Vali Harput'a dağ yöresine has bulgur pilavı ikram edildi.

Dağ yöresi insanının misafirperver ve karşılıksız sevgisi olduğunu ifade ederek, "Dağ yöresi insanı bu özelliğini koruyor. Teknoloji ve ekonomik gelişmelerle insanları özünden uzaklaştırıyor. Osmanlıyı Osmanlı, İstanbul'u da İstanbul yapan Bursa'dır. Bursa'nın özü ise sizsiniz. İnsanın kültürünü koruması gerekir. Bu da güce bağlıdır. Ekonomik güç çok önemli. Görüyorsunuz bir avuç geldi, tüm dünyanın gözleri önünde istediğini yapıyor. Herkes hicap duyuyor ama kimse bir şey yapamıyor. O yüzden birlik ve beraberlik içinde güçlü olmak gerekir. Aynı şeyi Irak'ta da yaşadık" dedi.

Dağ yöresinin gelişimi için bir platform oluşturduklarını ifade eden Vali Harput, "Meseleleri çözebilmek için yükün altına girmek gerekir. Bunu bu şekilde hep birlikte çözeceğiz. Ve daha iyi günlere beraber gireceğiz" dedi.
DAĞ-DER Başkanı Erkan Aydın ise, Vali Harput'un kendilerine verdiği desteğinden dolayı çok teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?