3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vali'den engellilere müjdeli haber

Bursa Valisi Şahabettin Harput, engellilerin üretim yapabileceği bir tesis oluşturmak için gereken çalışmalara başladıklarını söyledi.

Mudanya Engelliler Derneği'ni ziyaret eden Vali Şahabettin Harput, dernek üyelerinin büyük ilgisiyle karşılandı. Dernek yönetiminin meselelerine kulak veren Harput, sıkıntılarının çözümü için gereken çalışmaların yapıldığını söyledi.

Engelli olmanın kimsenin tercihi olmadığının altını çizen Harput, "Yarın ne olacağımızı kimse bilemez. Dolayısıyla biz Türk milleti olarak bir vücut gibiyiz. Bir vücudun herhangi bir yerinde bir rahatsızlık olursa tüm vücut ondan ızdırap duyar. Dolayısıyla bu toplumda bazı vatandaşlarımız engelliyse bu vatandaşlarımızdan engelli olmasından diğerleri banane dememeli. Çünkü o insanlar da bizim bir parçamız. Biz bir tarağın dişleri gibiyiz. Bu düşünceyle burada bir kısım insanlar sorumluluk duymuşlar, bu meseleye sahip çıkmışlar, duyarlılık göstermişler, hassasiyet göstermişler ve bu mesele konusunda ne yapabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz, engellilere karşı hangi hizmetleri verebiliriz, diye bir hareket başlatmışsınız. Başta sizi ve tüm ekibinizi kutluyorum. Özveriyle ve fedakarca yaptığınız çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Engellilerin el becerilerini sergileyip gelir imkanı sağlayabilecekleri bir tesis için çalışma başlattıklarının müjdesini veren Harput, "Ayrıca engellilerin çalışabileceği ilk etapta 100 kişinin üretimde bulunacağı bir tesis yapmak için çalışmalara başladık. Bu konuyu Bursa’da ki bir binanın değerlendirilmesi konusunda Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile görüştük.Sayın Bakan bu konuya sıcak baktı ve Yıldırım Belediyesi'nin yapmış olduğu bir binanın değerlendirmeye alınabileceğini belirtti" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?