4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vali'den hayırseverlere çağrı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Devlet Hastanesi'nin hasta odaları ve bina tesisatlarının yenilenmesi için tüm hayırsever vatandaş ve kurumları destek vermeye davet etti.

Bursa Devlet Hastanesi'nde yapılacak oda düzenlemesi ve tesisat yenilemesi için hazırlanan proje hakkında Başhekim Mete Ekşioğlu, Vali Şahabettin Harput'a bilgi verdi. Proje çerçevesinde 300 odanın yenileneceğini belirten Ekşioğlu, bugüne kadar hayırseverlerin 11 oda için söz verdiğini açıkladı. Odaların banyo-tuvalet, klima, buzdolabı, televizyon, hemşire çağırma sistemi ile yangın ihbar tesisatıyla donatılacağını kaydeden Ekşioğlu, bir odanın 29 bin TL'ye mal olacağını ifade etti. Ekşioğlu, getirdiği örnek proje üzerinde de Vali Harput'a detaylı bilgi verdi.

Devlet Hastanesi'nde uygulanmak istenen projeye sonuna kadar destek verdiğini belirten Vali Harput, "Sağlık hayatın en önemli şeyi. Yıllarca Devlet hastaneleri sıkıntılar içinde bulunarak gereken kaliteli hizmeti veremez haldeydi. Son yıllarda Devlet hastanelerimizde özel hastanelerle kaliteli hizmet noktasında yarışır hale geldi. Bursa Devlet Hastanesi başhekimi ve kadrosuyla hizmet açısından halkın takdirini kazandı. Son kampanya ile kalite halka verilebilecek. Çünkü devlet hastaneleri dar ve orta gelirli insanların gittiği kurumlardır.

Özel hastanelerdeki gibi kaliteli hizmeti almak herkesin hakkı. Oda ve ünitelerin kampanya ile standartlar üstü hale getirmeliyiz. Bu kampanyayı sonuna kadar destekliyorum ve hayırsever insanlarımızı destek vermeye çağırıyorum. Bursa'nın bu kampanyayı kucaklayabilecek potansiyeli var. Bu kampanyaya destek vererek ölümsüzler kervanına katılmalarını bekliyorum. Hamiyetli gönül zenginliği olan vatandaş ve kurumlarımızın gereken hassasiyeti vereceğine inanıyorum. Hizmet için yola çıktıksa en iyisi ortaya koyulmalı" dedi.

Vali Harput, bu projenin diğer hastanelerinde önünü açacağını belirterek, idarecilerin böyle projeleri ortaya koymaları gerektiğini kaydetti. Vali Harput, hastane projesinde 3 odanın yapımı için söz verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?