4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Validen işsizlere kurs daveti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, işçi çıkarmanın kolaycılık olduğunu belirterek, işsiz vatandaşların meslek kurslarına başvurmalarını istedi.

Vali Şahabettin Harput Başkanlığı'nda toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu işsizlik konusunu ele aldı. Türkiye'de bir ekonomik krizin yaşandığını ve Bursa'yı da derinden etkilediğini belirten Vali Harput, artan nüfusun ve yaşanan göçün işsizlik oranının artmasında etken olduğunu ifade etti.

İşçi çıkarmanın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunun altını çizen Vali Harput, çıkarılan işçinin çaresizlik içinde bulunduğunu ve zaruret halinin topluma olumsuz yönde yansıyacağını belirtti.

Vali Harput "İşverenin kar yapamıyorum diyerek işçi çıkarması bir kolaycılıktır. İşçi çıkartırken evladını kapının önüne bırakıyormuş gibi hareket etmeli, işsiz kalan kişinin ailesi ve toplumdaki rolü iyi düşünülmelidir" dedi.

İstihdam konusunda meslek kurslarına daha fazla önem verileceğini belirten Vali Harput, 3 ay sürecek kurslarda günde 15 TL para yardımı yapılacağını kaydetti. Vali Harput 2009 yılının istihdam konusunda hamle yılı olacağını dile getirerek, yapılacak olan bu toplantıda istihdam konusunun daha geniş biçimde ele alınacağını belirtti. Harput, vatandaşlardan bu kurslara katılmalarını isteyerek, müracaat etmek isteyen kişilerin İŞ-KUR İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİCRAN KAHYA IP: 88.250.189.xxx Tarih : 29.01.2009 10:57:45

MERHABALAR.... İŞSİZLERE VERECEĞİNİZ BU KURS İÇİN YAŞ SINIRLAMASI VARMIDIR? BU KURSA HERKES BAŞVURABİLİRMİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM.LİSE VEYA ÜNİVERSİTE MEZUNU GİBİ KOŞULLARINIZ VARMIDIR? BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.BÖYLE BİR PROJEYE BAŞLAMAK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL.BURSA İÇİN ÇOK ONUR VERİCİ BİR DAVRANIŞ..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. İYİ ÇALIŞMALAR...