4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vali'den sevindirici haber

Bursa Valisi Şahabettin Harput, domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan vatandaşın durumunun iyi olduğunu belirterek, gelecek hafta alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların değerlendirileceği toplantı yapacaklarını belirtti.

Vali Harput, ilçe belediye başkanları ve il müdürleriyle bir araya geldi. Belediye başkanları ve il müdürlerine hoşgörülü çalışmayla diyalog içerisinde olma hakkında öğütler verdi. Belediye başkanları ve yerel yöneticilere şehrin meselelerinin çözümünde büyük iş düştüğünü kaydeden Harput, el ele vererek koordineli çalışmayla her türlü sıkıntının aşılabileceğini belirtti.

Domuz gribiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Harput, "Domuz gribinden korunmanın en önemli yolu suya sabuna dokunmaktır. Alınacak tedbirlerle alakalı gelecek hafta bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bugün ilimizde görülen şüpheli vaka ile alakalı gereken yapıldı. Tahlilleri İstanbul'dan gelecek. Durumu şu anda iyi ve yetkililer sonucun normal çıkmasını bekliyor. Tahlil sonuçları gelene kadar hasta müşahede altında tutulacak" dedi.

Bursa'daki kaçak yapılaşmaya da dikkati çeken Harput, "Bursa'ya bu görüntü yakışmıyor. Kaçak yapılaşmayla alakalı gerekeni hep birlikte yapacağız. Bursa için özel bir kentsel dönüşüm planı hazırlanmalı. Başbakanımızın ziyaretinde konuyla alakalı bilgileri ileteceğim" diye kaydetti.

Vali Harput polis ve jandarma bölgesindeki düzenlemelerle ilgili çalışmalarda son noktaya gelindiğini anlatan Harput, gelecek hafta bu konudaki çalışmaların kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.  Toplantıda Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik de keneyle mücadele hakkında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?