4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Valilik'te tedbir tartışması

Bursa'da 9 yoğun bakım hastasının öldüğü Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yangının ardından, hastane, okul, alışveriş merkezi ve düğün salonu gibi toplu yaşam alanlarında muhtemel olaylar ve yangınlarda alınacak tedbirler tartışılıyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında oluşturulan denetleme kurulu, 2007 yılında çıkarılan yönetmeliğe göre tespit edilecek eksiklerin acilen giderilmesi yönünde karar aldı.
Çarşamba Valilik Binası'nda Vali Şahabettin Harput’un başkanlığında toplanan kurula, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Ahmet Şener, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden Elektronik, Makine ve Kimya Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden bir temsilci, İtfaiye Daire Başkanlığından iki temsilciden oluşan yaklaşık 18 üye katıldı.

Vali Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki 9 kişinin öldüğü yangının, vicdanlarda çok ciddi etki uyandırdığını belirterek, "Olayın adli,idari ve hukuki boyutu devam ediyor. Ancak bu olayın gerçekleşmesinden önce bazı eksikliklerin olup olmadığı, bu olayla ilgili önceden ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği gibi soruların sorulması gerekiyor. Bunların hepsinin sorulması ve sorgulanması çok gerekli. Bu olaydan dersler çıkararak, bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri acilen alacağız" dedi.

Devletin temsilcisi olarak sorumsuz davranmayacaklarını anlatan Harput, "Nemelazımcı olamayız. Valilik, devlet, belediyeler, kaymakamlıklar, sivil toplum, vatandaşlar, komşular hepimiz sorumluyuz. Bazen 2002 yönetmeliğine uygun olan bir bina, 2007'de çıkan yönetmeliğe göre eksik olabiliyor. Bu hastane yangınını da vesile bilerek ilimizdeki başta hastaneler olmak üzere okullarımız, öğrenci yurtlarımız, huzurevlerimiz, düğün salonlarımız, büyük alışveriş merkezleri gibi toplu hizmet verilen yerler, bir öncelik sırasına göre bir denetleme altına girsin, bir tespit yapalım. Bu tespitte 2007 yönetmeliği esas alınmak suretiyle bazı binalarda görülen eksiklikler süre verilerek eksiklikleri giderilmesini isteyelim. Herhangi bir düzenleme yapılamıyorsa onun yasal gereği neyse verilecek rapor doğrultusunda teknik olarak ve hukuken tespit edip biz de sorumluluğumuzu yerine getirelim" dedi.

İtfaiye Şube Müdürü Abuzer Demirci de bu çalışmanın çok faydalı olacağını ifade ederek, "Özellikle hastane, okul, huzurevleri ve alışveriş merkezleri gibi önem arzeden yerlere öncelik verilmeli. Yapılacak çalışma çok önemli. İtfaiye olarak çoğu yerlerde yangınlara karşı gerekli tedbirleri ve denetlemeleri yapıyoruz. Ancak bu kurul tarafından denetlenmesi çok yerinde ve iyi olacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?