3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Valilikten 2 bin aileye dedektör

Bursa Valiliği il merkezinde tespit ettiği 2 bin fakir ailenin evine karbondioksit dedektörü takarak, zehirlenmelere karşı korunmalarını sağlayacak.

Valilik baca gazı zehirlenmelerinin önüne geçmek için yardıma muhtaçlara el uzatıyor. Merkez ilçelerde yapılan tespit sonucu 2 bin fakir aileye Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı imkanlarıyla alınan karbondioksit dedektörlerini evlere monte edecek.

Geçen yıl baca gazı zehirlenmelerinden 50 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Şahabettin Harput, "Valilik olarak tamamen vakıf imkanlarıyla bedelsiz dağıtacağımız dedektörleri evlere takacağız. Karbondoksit gazı eve geldiğinde bu cihaz uyarı veriyor. Sinyal vererek evdekileri uyarıyor. Kaymakamlar da kendi bölgelerinde fakir vatandaşlara verecek. Bursa'da merkez ilçelerde 2 bin kişi tespit ettik. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşları da almaları için bilgilendireceğiz" dedi.

Vali Harput, Çarşamba'da bulunan Ruhi Özkan'ın evini ziyaret ederek, takılan cihazı kontrol etti. Ev sahibi Ruhi Özkan ise iki gün önce takılan cihazın dün gece sinyal vererek kendilerini uyardığını söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 15:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?